Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Mladi srpski fudbaler Andrej Ilić preći će u Kardif iz norveškog tima Valerenge, javljaju norveški mediji.

Visoki centarfor, rođen 2000. godine stigao je prošlog avgusta iz letonskog RFS-a u Norvešku i plaćen je 1,1 milion evra, da bi velški tim za njega sada bio spreman da plati daleko više.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je u Valerengi do sada u tekućoj sezoni odigrao tek četiri utakmice i postigao je dva gola, uz jednu asistenciju, ali je prošle godine, na 54 meča dao 30 golova i podelio je sedam asistencija za RFS i Valerengu.

Ilić je prošao mlađe kategorije Partizana, ali iz njega nije otišao u inostranstvo, već je prvo otišao u Napredak, a zatim i Javor, odakle je 2021. krenuo u Letoniju.

Andrej je privukao pažnju Kardifa koji je navodno spreman da plati četiri miliona evra fiksno i to u tri rate, a ukupno je spreman da plati između šest i sedam miliona evra (sa bonusima).

Naravno, štošta zavisi od rezultata Kardifa koji bi u slučaju plasmana u Premijer ligu mogao da se isprsi za 1,7 miliona evra bonusa, pa još pola miliona ako Ilić postigne 15 golova, na šta ide još toliko novca ako Andrej odigra 40 ili 50 utakmica. Pre njega je za Kardif igrao i Marko Grujić kao pozajmljen igrač Liverpula.

Zanimljivo je da među ostrvskim klubovima poslednjih godina vlada nešto veće interesovanje za srpskim igračima, jer je i Kosta Nedeljković nedavno potpisao za Aston Vilu i odlazi u Englesku na leto. Đorđe Petrović sada igra u Čelsiju, a pre nekoliko godina je Votford platio za dovođenje Filipa Stuparevića, dok je Filip Stevanović kupljen od Mančester sitija, ali nije dobio šansu u prvom timu „građana“ baš kao ni braća Ilić. Aleksandar Mitrović se prethodnih godina etablirao kao legenda Fulama, pa je možda baš on „povukao nogu“ za ostale koji sada odlaze na Ostrvo.

BONUS VIDEO: PAOK vs Panatinaikos 2:1, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar