Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Filip Stevanović, karijeru će nastaviti u Mančester sitiju, međutim talentovani ofanzivac Partizana Humsku će napustiti za znatno manje novca nego što se očekivalo.

Jedan od najvećih srpskih talenata iz 2002. generacije će u redove „građana“ preći za oko 6 miliona funti, odnosno oko 6,6 miliona evra, otkriva ugledni sportski medij „Atletik“, dobro upućen u sportska dešavanja na Ostrvu.

PROČITAJTE JOŠ

Stevanović je u prethodnim prelaznim rokovima bio najtraženija roba iz Srbije na fudbalskoj pijaci, a u pričama o njegovoj slobodi licitiralo se sa milionima te je cena išla od 12 pa sve do 20 miliona evra.

Oko 12 miliona evra trebalo je da iznosi transfer mladog krilnog napadača u Mančester junajted, ali je taj dogovor propao u samoj završnici.

Ono što se postavlja kao pitanje jeste kako se cena trenutno najsjajnijeg bisera Humske preko noći prepolovila, iako je u međuvremenu upisao nekoliko odličnih partija, među kojima i večiti derbi na kojem je bio strelac.

Sličan epilog dogodio se i sa Umarom Sadikom koji je iz Partizana otišao u Almeriju za 5 miliona evra uz potencijalna tri na konto eventualnog plasmana u La Ligu, a prethodno su iz Humske stizale najave da neće biti pušten za manje od osmocifrenog iznosa u evrima, odnosno tvrdilo se da vredi bar 20 miliona evra.

Iako se radi o kapitalnim transferima koje trenutno u Srbiji samo Partizan ostvaruje, ostaje pitanje da li su prethodno isticane vrednosti igrača samo propaganda i način da im se „digne cena“ ili su kasnije prodaje uz „50% popusta“ posledica loše transfer politike kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar