Foto: Fk Partizan/Miroslav Todorović

Više igrača podiglo cenu, nego onih kojima je vrednost pala.

Fudbalski klub Partizan imao je sezonu za zaborav, ali to nije previše uticalo na tržišnu vrednost igrača, pošto je ona čak u zbiru i porasla pa ekipa Partizana vredi više nego prošlog leta.

PROČITAJTE JOŠ

Bar tako pokazuju podaci sa specijalizovanog sajta Transfermarkt. Oni su postali neka vrsta orijentira za praćenje tržišta iako često njihove procene nisu realne.

Partizan je tako prodao Rikarda Gomeša za 1,5 miliona evra, ali ga na sajtu i dalje vode kao igrača crno-belih čija je vrednost pet miliona.

Ipak, kao jedini takav sajt mogu se uzeti u obzir kod neke vrste komparacija i pokazatelja napretka ili nazadovanja ekipe i igrača.

Tako je cena Fusenija Dijabatea ostala ista i on se procenjuje na pet miliona evra, iako je izasebe imao dosta turbulentu sezonu.

Nije se vrednost menjala ni talentovanom Bogdanu Mirčetiću koji ni u narednoj sezoni ne bi trebalo da ima veću ulogu, pa je 700 hiljada na osnovu talenta cifra koja ne bi trebalo da skače.

Najveći rast su zabeležili crno-beli biseri, pa je Samed Baždar sa dva miliona porastao na 2,7, a uz činjenicu da je na meti nekih velikih klubova i da bi mogao da u godini pred nama još napreduje, samim timi cena samo može da raste u narednim mesecima.

Mihailo Ilić je takođe skočio za 700 hiljada i sa 300 hiljada stigao do milion evra vrednosti.

Igor Vujačić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na ceni je iskusni Igor Vujačić koji posle Rikarda Gomeša ima najveću vredsnot u ekipi od 4,5 miliona evra i to je porast od 500 hiljadaa, dok je za toliko skočila cena i Svetozaru Markoviću koji je sadaa procenjen na 3,5 miliona.

Skok od pola miliona su napravili i Kristijan Belić i Nemanja Jović, ali je sudbina krilnog igrača neizvesna. Jović koji prema sajtu vredi 2,5 miliona evra je tužuo klub zbog neisplaćenih zarada, pa je njegov ostanak u Partizanu pod znakom pitanja, dok je Belić jedan od aduta za sledeću godinu i on se procenjuje na oko dva miliona evra.

Najveći skok je procentualno napravio Janko Jevremović koji je nakon što je vredeo 100 hiljada, skočio za pet puta i vredi oko 500 hiljada u ovom trenutku, a kako se očekuje da počne da dobija šansu u narednom periodu, on bi do zime mogao da pređe i milon.

Jedan od najvećih skokova je napravio Kvinsi Menig koji je sa 2,2 stigao do 2,8 iako je opšte mišljenje da nije zadovoljio svojim igrama.

Cena je za 400 hiljada skočila Aleksandru Popoviću, koji sada vredi 2,2, kao i Marku Živkoviću koji se procenjuje na 1,4 miliona evra.

Cena je porasla i Danilu Pantiću, AleksandruFilipoviću, Andriji Pavloviću, kao i talentima Matiji Stjepanoviću i Mihajlu Petkoviću.

Nisu svi naravno podigli svoju vrednost, pa u ekipi ima igrača čija je cena po ovom sajtu niža nego pre godinu dana.

Tako je jedan od najboljih igrača Bibars Natho pao sa 1,3 milona na milion, a glavni faktor za to su godine., a isto toliko je pala vrednost novom pojačanju Nikoli Antiću.

Zbog male minutaže, golman Nemanja Stevanović je sa 500 hiljada pao na 200, a loša sezona Siniše Saničanina ga je koštala smanjenja vrednosti sa dva miliona na 1,8.

Natho slavi gol protiv TSC-a, Foto: Starsport

Pored njih, pala je vrednost i Nikoli Terziću, povratniku Aleksandru Ščekiću kao i Zlatanu Šehoviću.

Sve skupa, ukupna vrednost ekipe je negde oko 39 miliona, ali će odlasci i dolasci to sigurno menjati narednih dana.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar