Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener crno-belih Gordan Petrić ima veliku želju pred utakmicu sa češkim timom u Humskoj i može da ispiše istoriju .

„Parni valjak“ ima dovoljno motiva da pobedom završi grupnu fazu Lige konferencija. Slovacko će od 21.00 biti nova prilika da se izjednači rekord srpskog fudbala, ali i da navijači uživaju u igri Partizana.

Objasnio je trener Gordan Petrić koliko su Česi ozbiljno pristupili susretu.

„Ovo je utakmica da moji igrači sve potvrde, sve je zasluga fudbalera, a mi smo samo servis. Siguran sam da su oni svesni utakmice i da će pružiti maksimum. Neće biti nimalo laka utakmica, oni dolaze sa ciljem da pobede, dobija se novac bitan za budžet. Odložili su utakmicu u prvenstvu, znači da su ozbiljno shvatili“, naveo je Petrić.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog kazne UEFA, utakmica će se u Humskoj igrati bez publike, odnosno dozvoljen je ulaz samo deci. Petrić je rekao da ima malu tremu zbog toga.

„Biće toliko dece, za sad 18.000, voleo bih da sve prođe u najboljem redu što se tiče ponašanja i igre, kako bi ova deca zapamtila dan. Možda će neko od njih biti novi fudbaler koji će igrati za Partizan. Verujem da će mnogo njih posle utakmice navijati za Partizan“, poručio je Petrić.

Crno-beli sa mnogo optimizma dočekuju duel, jer im trijumf donosi toliko toga, a i bod im donosi sigurnost da će i na proleće igrati u evropskom takmičenju.

Pobeda bi donela Partizanu 11 bodova i sigurno prvo mesto u grupi, te direktan plasman u osminu finala Lige konferencija.

Crno-beli bi tako ujedno izjednačili i rekord nekog srpskog tima po broju osvojenih bodova u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Zvezda je dva puta stala na 11 osvojenih bodova, oba puta u Ligi Evrope. Partizan bi ove sezone mogao da postavi novi najbolji učinak, što bi se pozitivno odrazilo i na nacionalni koeficijent.

„Biće mnogo dece, očekujem da će nas pogurati do pobede ili remija. Igraćemo pod jednom dozom pritiska, ali navili smo da igramo takve utakmice, nama je maltene svaka pod pristikom. Znamo šta nas očekuje, to je čvrsta i kompaktna ekipa, ali nadam se da ćemo ostvariti cilj“, rekao je štoper crno-belih Siniša Saničanin.

Trener Partizana Gordan Petrić imao je plan za meč sa Slovackom koji je zbog duela u Nici morao da promeni.

„Da smo obezbedili prolaz, sigurno bi igrali svi mladi igrači, bio sam spreman da ih pustim. Izašli smo iz tog filma oko kalkulacija. Igraćemo kako možemo i siguran sam da će pružiti maksimum igrači. Nekad te protivnik natera da se braniš, ali naša ideja neće biti da se branimo“, dodao je Petrić.


Liga konferencija

Grupa D

Partizan – Slovacko 21.00
Keln – Nica 21.00

BONUS VIDEO Petrić: Želim da 18.000 dece zapamti meč Partizana i Slovackog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar