Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana poraženi su u Humskoj u 27. kolu domaćeg prvenstva od strane poslednjeg tima na tabeli Superlige Srbije, Radnika iz Surdulice sa 2:1.

Odlučujuće golove na meču postigli su Andrija Radulović u 7. i Ranko Jokić u 45. minutu, dok je počasni gol za Partizan postigao Rikardo Gomeš u 82. minut.

Od samog starta bilo je veoma dinamično u Humskoj, a prvu šansu imali su gosti u 7. minutu, pošto je sevnula kontra nakon kornera Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Sam pred Aleksandra Popovića izašao je Andrija Radulović, Zvezdino dete, ali je šutirao direktno u njega, te je golman crno-belih tom intervencijom sprečio šokantan početak fudbalera Igora Duljaja.

U 10. minutu, nakon šuta Bibrasa Natha, Rikardo Gomeš je posle odbitka uspeo da postigne gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Novo brukanje crno-belih krenulo je u 13. minutu, kada su fudbaleri Radnika na isti način otvorili kontru, nakon koje je Radulović izašao sam ispred Popovića, ali je ovog puta pogodio i doneo veliko slavlje gostima.

Usledio je veliki pritisak Partizana, a crno-beli su uspeli da pogode tri stative za samo 23. minuta.

Prvo je Kvinsi Menig lukavo pokušao da iznenadi golmana Stefana Ranđelovića, ali je pogodio samo desnu stativu, dok je dva minuta kasnije Aleksandar Filipović udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio levu stativu.

Obrukao se i Rikardo nekoliko minuta kasnije, pošto je iz velike blizine pogodio okvir gola i tako se nastavila agonija Partizana. Do 35. minuta nekoliko polu šansi napravili su fudbaleri Igora Duljaja, ali su lošom realizacijom stavili sebe u još veće probleme.

Dobru šansu imao je i Natho u 39. minutu, pošto je iz dobre pozicije šutirao preko gola iz slobodnog udarca.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Totalni raspad u prvom poluvremenu stigao je Partizan posle kornera, pošto je Radnik udvostručio prednost. Gol je postigao Ranko Jokić u 45. minutu, a u igru je ušao samo minut ranije, pošto je teren morao da napusti Dušan Stevanović zbog povrede.

Nisu uspeli do kraja prvog dela, koji je produžen pet minuta, da se oporave crno-beli i otišli su pognutih glava na poluvreme.

Partizan se mučio da stvori priliku u drugom poluvremenu sve do 62. minuta, kada je sudija Momčilo Marković dosudio penal za domaćina.

Lopti je prišao Natho, ali je Ranđelović uspeo da odbrani penal i tako je Izraelac po prvi put promašio jedanaesterac u dresu crno-belih.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Radnik se sjajno branio i nije dozvolio domaćim fudbalerima da zaprete, te su polako sve više i više crno-beli postajali nervozniji.

Tek u 82. minutu Partizan je uspeo da stigne do gola, kada je Rikardo majstorski u šesnaestercu okrenuo gostujuću odbranu i zakucao loptu u mrežu.

Pokušao je napadač Andrija Pavlović makazicama u 89. minutu da zapreti ka golu gostiju, ali je Ukrajinac Taras Bondarenko uspeo da reaguje, ali je zbog toga zaradio udarac kopačkom po glavi.

Partizan nije uspeo da izjednači i ovim rezultatom se ponovo obrukao i nastavio katastrofalan niz rezultata u Humskoj.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli na svom terenu nisu slavili od novembra 2022. godine, dok je ovo bila prva pobeda Radnika u gostima ove sezone u Superligi Srbije.

Radnik je ovom pobedom „pobegao“ sa poslednjeg mesta i sada je na 15. mestu sa 20 bodova, dok će Partizan izgubiti drugo mesto (54 bodova) ukoliko TSC iz Bačke Topole slavi protiv Mladosti iz Lučana.


SUPERLIGA SRBIJE, 27. kolo

Petak

Partizan – Radnik 1:2 (0:2)

(Rikardo 82 – Radulović 13, Jokić 44)

18.00 Mladost GAT – Radnički 1923

Subota

14.00 Novi Pazar – Kolubara

16.00 Javor – Vojvodina

18.00 TSC – Mladost Lučani

Nedelja

15.00 Spartak – Radnički Niš

17.00 Napredak – Crvena zvezda

19.00 Čukarički – Voždovac


Partizan – Radnik 1:2 (0:2)

(Rikardo 82 – Radulović 13, Jokić 45)

Stadion: Stadion Partizana u Humskoj; Sudija: Momčilo Marković

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Belić (od 46. Baždar), Kolorado (od 65. Pantić) – Dijabate (od 56. Pavlović), Natho, Menig (od 73. Jović) – Rikardo; Trener: Igor Duljaj

Radnik: Ranđelović – Lazić, Stevanović (od 43. Jokić), Bondarenko, Abubakar, Stojanović – Rustemović (od 66. Nedeljković), Danoski (od 79. Subotić), Radulović (od 79. Dražić) – Duronjić (od 66. Bogdanović), Makarić; Trener: Slavoljub Đorđević


Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare