Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević nada se da će se dva nova igrača što pre pruključiti ekipi i da bi u slučaju da nijedan važan igrač ne ode, klub time završio prelazni rok.

„Nadam se da će doći već sutra, prekosutra, sve je to ‘živo’, ali ide u dobrom pravcu. Da li će doći odmah na pripreme, ali tu smo i to je super, ja sam presrećan. Doveli smo Seničanina i Pantića, bili su slobodni igrači, ali ovi imaju klubove i ide u dobrom pravcu“, rekao je Stanojević u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana pripremaju se za novu sezonu u Beogradu sve do 24. juna kada će otputovati u Sloveniju. Ekipi će se u sredu priključiti Bibras Natho i Sejduba Suma, a Filip Holender je sa reprezentacijom Mađarske na Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Stanojević je rekao da bi klub dovođenjem još te dvojice igrača završio posao u prelaznom roku, osim ako ekipu ne napusti neko, pa bi se dovele zamene. On je dodao da ima zaniteresovanih za Sašu Zdjelara i Lazara Markovića, ali da bi voleo da oni ostanu.

„Postizali smo mnogo golova, igramo direktno, ali ne smemo da pogrešimo sa napadačem. Idemo ka tome da dovedemo napadača koji je već proveren, ne želimo da se kockamo“.

Takođe u slučaju odlaska Makija Banjaka, Partizan će morati da dovede štopera, a radu sa prvim timom priključeni su mladi Subotić i Đorđević.

„Važno je da je klub obezbedio igrače na vreme, za dva, tri dana ako dođu ova dva igrača, dvojicu smo već doveli, to znači da je klub uradio stvari kako treba, što je teško u trenutku dok traje EP. Klub je uradio sve, a na nama je da uradimo naš deo. U fudbalu nije lako, videćemo, ali biće urađeno sve što treba“, dodao je Stanojević.

Govoreći o igračima koji su se vratili sa pozajmica, trener crno-belih rekao je da će se oni teško izboriti za status, ali da treba sačekati.

Pantić i Urošević; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Pantića je doveo njegov kvalitet, može da igra na više pozicija, na boku i zadnjeg veznog. On zna šta znači nositi dres Partizana. Već nekoliko godina se traži, nema status, stalno je na pozajmicama, sad prvi put ima neku stabilnost, gde kreće od normalnog odnosa, nema obavezu prema Čelsiju ili nekome. Mislim da će ući mirnije glave, ne želim da ga preopteretim nekim velikim očekivanjima. Saničanin je kvalitetan igrač, može da nam donese mnogo na više pozicija. Rekao sam mu da mu zameram što je prošle sezone postigao samo jedan gol, očekujem da ove sezone postigne pet, šest, sedam. Standaradan je reprezentativac BiH, zna srpsku ligu, sa njim imamo dobar skok, nadam se da će se pokazati kao pravo pojačanje“.

Govoreći o igri svoje ekipe, Stanojević je podsetio da postižu mnogo golova i najavio da će ubaciti još jednu formaciju. On je dodao da mu nije potrebno „šest, sedam, osam igrača“, da je sa svima razgovarao i da će svi biti obavešteni da li će ostati u klubu.

Na pitanje da li je razgovarao sa Banjakom, koji je odbio da uđe u igru u završnici finala Kupa, Stanojević je rekao da još nije, ali da je „radikalan što se tiče discipline“. Dodao je da shvata potez Banjaka i naveo da je Kamerunac veliki profecionalac, kao i da za njega ima ponuda i da bi mogao da napusti Humsku.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Napadač Žan Kristof Bajbek se nije pojavio na pripremama.

„On je imao problema, bio je stalno povređen, fizički i psihički nije odgovorio na najbolji način. Nije došao na pripreme, napraviće se tako da se to reši na najbolji način“, poručio je Stanojević.

On je rekao da se nijednog trenutka neće odreći Sume, da je to dobar igrač, ali da će se tek videti da li će se on izboriti za minutažu. Govoreći o obaveznim bonusima mladih igrača u sastavu, rekao je da su to za njega neprihvatljive i nepotrebne stvari.

„Ne bih ograničavao, neki klubovi na silu pokušavaju da prave neku zaradu, ali to nije realno, stavljaš u tim nekoga ko možeda ne zaslužuje. Igrali smo finale Kupa sa dvojicom bonusa, a jedan od tih postao je A reprezentativac. Pokazali smo da nismo na silu nešto radili“, zaključio je Stanojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar