Foto: Starsport.rs ©

Crno-beli dobili su rivale u grupnoj fazi Lige konferencije.

Fudbaleri Partizana obezbedili su mesto u Ligi konferencija, a u trećem po snazi evropskom takmičenju čekali su rivale iz prvog šešira.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, „parni valjak“ je dobio na žrebu dva kluba iz „liga petice“. Crno-beli su dobili jednog od dva najteža rivala u drugom šeširu, jer će u Humskoj gostovati Keln.

Ništa lakši zadatak nije bio ni iz trećeg šešira jer će u Beograd doći Nica, četvorostruki prvak Francuske (doduše tokom 50-ih), ali i klub za koji sada igraju Kasper Šmajhel, Pepe koji je stigao iz Arsenala. Eron Remsi je vezista kluba, dok je Kepren Tiram, sin legendarnog štopera Lilijana, njegova desna ruka u veznoj liniji.

Iz četvrtog šešira je stigao Slovačko, koji predstavlja ubedljivo najslabiji klub ove grupe.

To znači da će tim iz Humske imati po koeficijentu slabije rivale, te će u takmičenje ući kao jedan od favorita za prolaz, ali je žreb bio nemilosrdan.

U prvom šeširu su, pored Partizana, bili i Viljareal, Bazel, Gent, Slavija, AZ Alkmar, Bašakšehir, te engleski Vest Hem.

U drugom po snazi su Kluž, Molde, FCSB, Fjorentina, Keln, Hapoel Ber Ševa, Apolon i Slovan. Upravo će Fjorentinu i Keln želeti da izbegnu crno-beli kao najteže rivale, ali su ih kuglice odvele na bundesligaša.

Treći šešir čine Nica, Anderleht, Žalgiris, Austrija Beč, Harts, Šamrok, Sivas i Vaduc, dok su u najslabijem Leh, Dnjepar, Slovačko, Sikleborg, Jurgoredn, Pjunik, Balkani i RFS.

Grupa E: Partizan, Keln, Nica, Slovačko.

Grupa A: Bašakšehir, Fjorentina, Harts, RFS.

Grupa B: Vest Hem, Steaua, Anderleht, Silkeborg.

Grupa C: Viljareal, Hapoel Ber-Ševa, Austrija, Leh.

Grupa D: AZ Alkmar, Apolon, Vaduz, Dnjepar.

Grupa F: Gent, Molde, Šamrok, Đurgaden.

Grupa G: Slavija, Kluž, Sivaspor, Balkani.

Grupa H: Bazel, Slovan, Žalgiris, Pjunik.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare