Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Fudbaleri Partizana su se plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Spartakom rezultatom 4:0.

Duel ovih ekipa je trebalo da bude odigran jesenas, ali je odložen zbog tadašnjih obaveza beogradskog tima u Ligi Evrope.

Treneri Savo Milošević i Vladimir Gaćinović su izveli kombinovane postave, s namerom da sačuvaju pojedine fudbalere zbog gustog rasporeda.

Partizan je od starta krenuo da napada protivnika, nizao je šanse, ali su ofanzivci bili veoma neprecizni, iako su uspevali da pronađu rupe u „bunkeru“ Spartaka.

U uvodnim minutima se istakao golman Ivan Dokić, ali u 25. minutu nije uspeo da odbrani šut koji je uputio Lazar Pavlović.

Kup Srbije, osmina finala

Partizan – Spartak 4:0 (1:0)
L. Pavlović 25′ 56′, Milanović 48’ag, Matić 62′

Stadion: Partizan. Sudija: Petar Piper

Partizan: N. Stevanović – Miletić, Vitas, S. Pavlović, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 59. F, Stevanović), L. Pavlović, Asano (od 66. Lakčević) – Matić (od 66. Ivanović).

Spartak: Dokić – Ivančević, Vujanović (od 50. Bijelović), Vidaković, Milanović – Leal, Baić (od 59. Šormaz), Vidović, Milutinović, Jovanović – Milić (od 71. Đurasović).

 

Lopta je na putu ka golu pogodila defanzivca Milana Milanovića i od njegove noge se odbila iza Dokićevih leđa.

Ipak, on je do kraja poluvremena uspeo da zabeleži čak sedam odbrana, čemu su kumovali i napadači Partizana koji nisu imali dovoljno koncentracije u završnici akcija.

Partizan je sa minimalnom razlikom otišao na veliki odmor, Spartak je u prvom poluvremenu imao samo jednu priliku za gol, a domaća ekipa je i u nastavku nizala akcije.

Već u 48. minutu je domaća ekipa duplirala prednost i ponovo joj je u tome pomogao Milanović.

Dubinsku loptu iz sredine terena je na ivici šesnaesterca primio Bojan Matić, krenuo je ka golu, šutirao, Dokić je odbranio, ali se lopta od Milanovića odbila u mrežu Spartaka.

Osam minuta kasnije je Lazar Pavlović postigao svoj drugi pogodak, lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora posle odbitka iz peterca Spartaka, a u 62. minutu se u strelce upisao i Matić, matiravši Dokića sa nekoliko metara razdaljine.

Partizan se pridružio Radničkom, Čukaričkom, Radniku, Inđiji, Mladosti, Vojvodini i Crvenoj zvezdi, ekipama koje su ranije obezbedile mesto u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Tok meča:

Partizan

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

90+1′ Kraj! Pobeda Partizana!

Apsolutna dominacija Partizana i „samo“ četiri gola u mreži Spartaka, čiji je golman Ivan Dodić upisao čak osam odbrana.  

90′ Najveća prilika za Spartak!

Šormaz se našao u šesnaestercu Partizana, uspeo da iskontroliše loptu pored trojice defanzivaca domaće ekipe, ali je za to vreme golman Stevanović uspeo da istrči, skrati ugao i nogama odbrani udarac.

89′ Poništen gol Ivanovića

Ofanzivac Partizana je faulirao suparnika u kaznenom prostoru pre nego što je uputio loptu u gol Dokića.

80′ Ivanović blokiran u šesnaestercu

Nova prilika za Partizan, Ivanović se našao u kaznenom prostoru gostiju, pokušao udarcem levom nogom, ali je bio izblokiran.

72′ Šansa i za Stevanovića

Mladi krilni napadač je prozujao levim krilom, ušao u kazneni prostor, ali nije uspeo da zahvati loptu na pravi način, pa je ona otišla preko gola.

67′ Spartak „posetio“ polovinu Partizana

Gosti su zamalo pripretili golmanu Nemanji Stevanoviću, ali je sve ostalo samo na pokušaju.

62′ GOL! Matić!

Matic
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Svi su očekivali da se oglase sudije zbog eventualne ofsajd pozicije, ali je Bojan Matić nije bio najbliži golmanu Spartaka, prihvatio je dodavanje Aleksandra Šćekića, koje je više ličilo na šut i rutinski sa nekoliko metara matirao istrčalog Dokića.

Partizan vodi 4:0!

56′ GOL! Pavlović!

Branio se Spartak sa deset igrača, iz punog kaznenog prostora je lopta vraćena na dvadesetak metara gde je bio Lazar Pavlović bio spreman da je primiri i uputi ka golu protivnika.

Dokić nije mogao da isprati loptu i ona je završila u njegovom golu.

Partizan vodi 3:0!

48′ GOL! Partizan vodi 2:0!

Duga akcija Partizana je okončana golom! Dubinsku loptu iz sredine terena je prihvatio Matić, zaleteo se ka golu Spartaka, Dokić je odbranio njegov udarac, lopta se od Milanovića odbila ka golu, gde je Asano samo potvrdio pogodak. 

Nastala je konfuzija u vezi sa time kome treba da bude pripisan pogodak, pošto su u njemu „učestvovali“ Matić, Milanović i Asano. 

Čini se da je lopta prešla gol liniju pre nego što je Asano imao kontakt sa njom, pa bi pogodak trebalo pripisati defanzivcu Spartaka. 

45′ Poluvreme

Savo

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan je mogao da postigne veliki broj golova, ali je upisao samo jedan i to udarcem Pavlovića koji je u gol skrenuo defanzivac Spartaka Milanović. Najbolji akter poluvremena je golman Dokić, koji je sprečio nekoliko pogodaka i upisao čak sedam odbrana.

43′ Tromo…

Matić je dobio loptu od Zdjelara na ivici kaznenog prostora, sporo je išao ka njoj, potom je nekako uspeo da je doturi Pavloviću, ali je i on bio nedovoljno hitar u reakciji.

34′ Opet…

Preslikana situacija, samo što je umesto Asana u glavnoj ulozi bio Lazar Pavlović. Dokić je ponovo odbranio, ali vredi istaći da je udarac Pavlovića bio veoma slab.

33′ Velika šansa za Asana

Japanski fudbaler se ponovo našao u prilici za gol, iz šesnaesterca je pokušao da pošalje loptu u dalji ugao gola Dokića, ali je golman Spartaka ponovo sjajno reagovao.

25′ GOL! Vodi Partizan!

Lazar Pavlovic
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Čuvar mreže Spartaka je poklekao u 25. minutu, gol je postigao Lazar Pavlović! Mladi vezni fudbaler Partizana je iskoristio prostor, uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbila od noge Milana Milanovića i završila u mreži gostiju.

Partizan vodi 1:0!

18′ Asano!

Nižu se akcije Partizana, pokušao je udarcem i Takuma Asano, ali je Dokić ponovo odbranio.

15′ Marković!

Prvi korner za Partizan je ekipa Spartaka neutralisala, ali je na odbitak naleteo Marković i uputio odličan udarac. Golman Dokić je ponovo bio na visini zadatka.

13′ Prva prilika za Spartak, uzvraća Pavlović

Gostujuća ekipa je pripretila, šansu je imao Baić, ali nije najbolje reagovao, da bi u kontranapadu Pavlović ponovo pokušao udarcem sa ivice kaznenog prostora.

9′ Matić propustio šansu

Nova prilika za Partizan, ali napadač Bojan Matić nije uspeo da zahvati loptu u petercu Spartaka.

4′ Prvi šut Partizana

Šansu za gol je imao Lazar Pavlović, dobio je loptu od Takume Asana koji je prošao po levoj strani i pokušao da sa ivice kaznenog prostora matira Dokića, ali je čuvar mreže Spartaka bio na visini zadatka.

2′ Partizan preuzeo inicijativu

Domaća ekipa je odmah krenula u napad, gosti su formirali blok na sredini terena.

18.00 Počela je utakmica 

Duel je startovao na stadionu Partizana.

17.44 I Gaćinović odmara startere

Poput svog kolege, trener Spartaka je van tima ostavio startere poput kapitena Stefana Miloševića, defanzivca Nemanju Tekijaškog, te napadača Lazara Tufegdžića.

17.33 Milošević promešao karte

Branilac trofeja u Kupu Srbije u meč ulazi bez standardnih Sejdube Sume, Bibrasa Natha i Umara Sadika zbog povreda, a poštedu je dobio i kapiten Vladimir Stojković.

17.30 Dobrodošli!

Pratićemo zaostalu utakmicu osmine finala Kupa Srbije između Partizana i Spartaka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram