Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Mnogo promena u taboru crno-belih.

Partizan je posle mnogo peripetija pronašao trenera za novu sezonu nakon odlaska Aleksandra Stanojevića.

PROČITAJTE JOŠ

Poverenje je dobio Ilija Stolica koji je posle nekoliko neuspešnih pokušaja iz prethodnih godina konačno dogovorio uslove sa Partizanom.

I odmah se krenulo sa rekonstrukcijom prvog tima koji treba da doživi brojne promene.

Partizan je u završnici sezone uspeo da napravi novi dogovor sa Bibarsom Nathom, a očekuje se da klub završi sa Rajkom Brežančićem, Ivanom Obradovićem, Bojanom Ostojićem i Lazarom Pavlovićem koji nisu imali značajniju ulogu.

Usledili su potom rastanci i igrača koji su zauzimal značajnije mesto u rotaciji ili su bili nosioci. Novi stratge na klupi Partizana nije želeo da zadrži Aleksandra Miljkovića, pa će desni bek po drugi put napustiti Humsku.

Sa Lazarom Markovićem klub je vodio pregovore, ali do dogovora nije došlo.

Stolica je želeo da zadrži iskusno krilo, ali u ulozi rezerviste i sa smanjenim primanjima, što je Marković na kraju odbio.

Foto: YouTube/FK Partizan Beograd

Partizan je u zadnjoj liniji ostao i bez Nemanje Miletić koji je u finišu sezone počeo da dobija značajniju ulogu u prvom timu. Prema nezvaničnim informacijama, on nije želeo da prihvati ponuđeni ugovor.

Klub je želeo da produži saradnju sa Milošem Jojićem, ali je pritisak navijača i na iskusnog vezistu odoveo do toga da on ne želi da ostane u Partizanu.

Očekuje se da ekipu napusti Saša Zdjelar koji želi da naplati sjajnu sezonu, a kada su pojačanja u pitanju, u Partizanu najavljuju nova lica.

Crno-bele bi mogli da ovog leta puste i Igora Vujačića i Nemanju Jovića ukoliko na adresu kluba stignu prave ponude, ali deluje izvesnije da će ih zadržati u svojim redovima.

Upitan status ima i Milan Smiljanić. On je imao mizernu minutažu ali je procenjeno da doprinosi atmosferi i drži svlačionicu na okupu, a ostaje da se vidi šta o tome misli novi šef stručnog štaba.

Prema pojedinim informacijama, njemu je ponuđeno da bude trener pa ostaje da se vdi kakva će odluka biti.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Prvo je već stiglo u vidu Zlatana Šehovića koji se posle dve sezone vratio u Partizan klub najavljuje da je to tek početak.

„Sportski direktor Ivica Iliev pregovara sa potencijalnim novajlijama, dovešćemo dva-tri stranca i dva-tri domaća igrača. Trner Stolica ima ideju koji igrači su u pitanju. Prošle godine smo bili spremni da platimo Ngoja, sada je slobodan. Pregovaramo sa njim, igrač tog kvaliteta ima mnogo ponuda. Mi smo mu jedna od opcija, želimo ga, ali za sada nije ništa konkretno“, istakao je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura na početku priprema.

Nova sezona u Superligi Srbije počinje 8. jula, Crvena zvezda brani duplu krunu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar