FK Partizan
FK Partizan; Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ovo je drugi najgori start sezone Partizana u 21. veku (posle sezone 2016/2017), kada se to poslednji put desilo Ivan Tomić je dobio otkaz posle dva kola, a onda je Marko Nikolić preokrenuo sezonu i doneo titulu u Humsku.

Malo ko je očekivao da će se Partizanova sezona lomiti već 11. avgusta, ali skromni (u očima navijača pre užasni) rezultati doveli su do toga da su crno-beli na prekretnici na samom početku, kada se pošteno nisu ni zagrejali za fudbalske bitke.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je poslednji put slavio 9. jula (4:0 protiv Javora), a od tada je vezao dva remija i dva poraza. Izuzetno je to loše za ekipu koja pokušava da prekine dominaciju Crvene zvezde koja je već pet godina zaredom šampion Srbije.

Ilija Stolica se tako nalazi u dvostrukoj situaciji „biti ili ne biti“, hamletovskih dilema je mnogo, ali od dobrog rezultata protiv AEKA iz Larnake u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope zavisi sezona crno-belih, ali verovatno i posao sadašnjem šefu stručnog štaba.

Partizan je u ovom prelaznom roku ostao bez 15 igrača, a najveći problem je verovatno odlazak Saše Zdjelara koji je bio oslonac u veznoj liniji (pet igrača i dalje nema klub). Da nisu dovedena adekvatna pojačanja (barem ne u ovom trenutku) vidi se i po tome što Andrija Pavlović neće igrati protiv Kiprana jer je u ovom trenutku povređen.

„Neke stvari koje su van moje kontrole i delokruga rada i ne mogu da ih promenim. Ne mogu da amortizujem na dobar način. Mogu samo da ekipu pripremim za meč i igru. Trudimo se da se sav pritisak prikupi, kanališe i usmeri na teren. Da momci budu otresiti, dostojni dresa Partizana. Moj posao je najteži i najlakši. Svestan sam odgovornosti i pritiska, ali ekipa mi mnogo pomaže. Treningom i radom mi daje optimizam. Bez obzira na pritiske i sve, lični faktor ne sme da postoji. Stvar je kontinuteta, rada, logistike, budžeta, svega što jedna ozbiljna institucija nosi. Najmanji je problem gledati moj posao. Sasvim sam komforan – poručio je Stolica koji je poručio da ne strahuje za posao.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ovo je drugi najgori start sezone Partizana u 21. veku (posle sezone 2016/2017), kada se to poslednji put desilo Ivan Tomić je dobio otkaz posle dva kola, a onda je Marko Nikolić preokrenuo sezonu i doneo titulu u Humsku. Ipak, Uprava (bolje rečeno predsednik Milorad Vučelić) odlučila je da i dalje pruža podršku Stolici, iako u međuvremenu navijači traže promene na upravljačkim stolicama. Kompleksnu situaciju bi mogao savršeno da izleči plasman u Ligu Evrope, dok se Liga konferencija, koja je igrana prošle godine, sada vidi samo kao utešna nagrada.

Stolica veruje da sve može da se promeni.

„Veoma daleko je od istine da je sezona izgubljena ako ne prođemo. Tek je početak sezone. Priče o tituli i domaćem prvenstvu moramo da stavimo po strani dok se igra Evropa. Titula se iščekuje pet godina, za to moramo da se pripremimo na pravi način, moramo da prođemo neke stvari zajedno, bez obzira na to ko ovde sedi i rukovodi. Preko noći ne može ništa. To ne može da da rezultat na ovom nivou. Ligu konferencije smo igrali i prošle sezone, ne vidim da je to nazadovanje. Ovo je velika šansa da se utisak okrene u pravom pravcu. Duboko verujem da će biti tako od utakmice protiv AEK“, „spuštao je loptu“ Stolica pred Kiprane.

Partizan je poveo protiv AEKA u gostima, ali je na kraju tim iz Larnake slavio sa 2:1. Partizanu je za plasman u plej-of evropskog takmičenja potrebno da upiše pobedu, što možda ne bi bio preveliki zalogaj da se ne zna kako je ekipa igrala u prethodnih mesec dana.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare