Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana ni na devetom meču nisu uspeli da savladaju klub iz Belgije, pošto je Gent slavio sa 1:0 u meču 3. kola Lige konferencija.

Partizan je u meč ušao sa namerom da se približi na korak do prvog mesta na tabeli, ali crno-beli nisu ličili na sebe tokom prvih 45 minuta.

Ekipa Aleksandra Stanojevića propustila je jednu polupriliku preko Rikarda Gomeša, koji je šutirao pored gola, dok su gosti u nekoliko navrata bili u situacijama u kojima su mogli da ugroze gol crno-belih, ali su njihovi pokušaji uglavom bili bezopasni po Aleksandra Popovića.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo poluvreme okončano je sa dva šuta ka golu Genta, tri ka mreži Partizana, ali od toga nijedan nije išao u sam okvir.

U drugom Gent je krenuo znanto ofanzivnije, pa je Popović bio na većim iskušenjima. U 58. minutu je uspeo da zaustavi udarac, prosledi ga u korner, ali je u akciji koja je usledila lopta stigla do Kume koji je imao dovoljno prostora da sjajno skoči i pogodi mrežu za 1:0.

Već u narednom napadu moglo je da bude 2:0, pošto je faul Vujačića nad Ođiđi Ofojeom upravo Francuz izveo na sjajan način, ali je Popović uspeo da „izvuče“ loptu ispod prečke.

Do kraja meča gosti su mogli još jednom da dođu do pogotka, ali je Popović šut glavom Fortune sprečio par centimetara pre nego što je lopta završila u mreži.

Od tog 62. minuta crno-beli su krenuli znatno ofanzivnije, ali ni to nije donelo previše opasnosti po gol gostiju sve do 87. minuta, kada je Igor Vujačić sa preko 30 metara raspalio po lopti, Bolat zakačio loptu a ona završila na prečki. Vujačić je imao još jednu priliku u prvom minutu sudijske nadoknade, ali je njegov udarac glavom i ovog puta zaustavljen.

Na kraju, crno-beli ni deveti put u istoriji nisu uspeli da slave protiv belgijske ekipe, pa je Gent preuzeo prvo mesto sa devet bodova, crno-beli imaju tri manje, dok Anortozis i Flora nakon remija (2:2) imaju po bod.

Partizan – Gent 0:1 (0:0)

(Kuma 59)

Stadion: Stadion Partizana. Sudija: Bobi Meden (Škotska), Gledalaca: 9.943

Partizan: Popović, Obradović (od 64. Urošević), Vujačić, Saničanin, Živković, Šćekić (od 76. Lutovac), Zdjelar, Natho (od 64. Jojić), Marković (od 58. Holender), Menig (od 64. Pantić), Rikardo Gomeš.

Gent: Sinan Bolat, Nurio Fortuna, Okumu, Ngadeu-Ngadj, Hanče-Olsen, Kums (od 76. De Sart), Ovusu, Samoise, Čakvatadze, Ođiđa-Ofoe (od 76. Bezus), Depoatr.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kraj

Pobeda Genta u Humskoj, 1:0. Prvi poraz crno-belih u Ligi konferencija.

86′ Neverovatna prečka Vujačića

Defanzivac Partizana dobio je dosta prostora, namestio se, poslao pravu bombu sa 40 metara, ali je Bolat uspeo da loptu preusmeri ka prečki. Da je završila u golu, Vujačić bi bio najozbiljniji kandidat za gol sezone u Ligi konferencija.

79′ Popović zamalo poklonio gol Gentu

Sve dobro što je uradio golman Partizana je mogao da prospe nakon katastrofalne reakcije i promašene lopte pri povratnom pasu. Srećom, lopta je otišla u korner umesto u mrežu. Nešto kasnije De Sart je uputio veoma snažan udarac, ali je srećom po Popovića on zatresao spoljni deo mreže.

76′ Još jedna majstorija Popovića

Moglo je da bude izuzetno opasno, ali je Popović uspeo da na vreme izađe na loptu i pokupi je trenutak pre nego što je uspeo da ga obiđe jedan od igrača gostiju.

76′ Još tri izmene

Lutovac je zamenio Šćekića, dok su kod Genta umesto Ofoea na terenu Bezus, a Kumsa je zamenio De Sar.

71′ Partizan krenuo znatno ofanzivnije

Crno-beli su svesni da im nije ostalo previše vremena, izmene koje je izvršio Stanojević donele su novu energiju, pa crno-beli napadaju sve jače.

64′ Stanojević izvršio trostruku izmenu

Nakon što je malo pre gola Genta na teren poslao Filipa Holendera umesto Lazara Markovića, šansu su dobili Slobodan Urošević, Miloš Jojić i Danilo Pantić umesto Kvinsija Meniga, Bibrasa Natha i Ivana Obradovića.

60′ Ponovo Popović na visini zadatka

Nakon kornera i akcije gostiju Fortuna je bio sam na drugoj stativi, šutirao, ali je Popović ponovo uspeo da spreči da lopta završi u golu.

59′ Gent vodi u Humskoj, mogao odmah i do 2:0

Popović je uspeo da zaustavi šut Ofojea i pošalje ga u korner, nakon kog je Samois centrirao a Kuma sjajnim skokom doveo goste do vođstva. Već u narednom napadu Ofoe je mogoa da duplira prednost nakon faula, ali je Popović „izvadio“ loptu ispod prečke.

53′ Partizan mogao da postigne gol na obe strane terena

Kombinovali su crno-beli u poslednjoj liniji, jedna lopta je upućena ka golmanu Popoviću koji se nije nalazi tamo gde su njegove kolege iz zadnje linije očekivale. Na njegovu sreću, povratni pas nije išao ka mreži već pored gola, a Popović je uspeo da u poslednjem momentu stigne i spreči korner. U nastavku akcije Rikardo je odlično uposlio Natha a Izraelac iz dobre pozicije šutirao preko gola.

49′ Velika šansa za Gent

Katastrofalnu grešku napravili su igrači Partizana na sredini terena, lopta je došla do Čakvetadzea koji je šutirao, ali je njegov udarac nekontrolisano otišao preko gola i završio negde na severnoj tribini stadiona u Humskoj.

46′ Počelo drugo poluvreme

Nakon prvog dela rezultat je 0:0. Nešto bolji utisak ostavili su gosti, ali svakako nedovoljno da se to vidi na rezultatu.

Kraj prvog poluvremena

Dva šuta ka golu crno-belih, nijedan koji je išao u okvir, čini se premalo za ekipu koja ima visoke ambicije u Ligi konferencija. Sa druge strane, ni Gent, uprkos inicijativi, nije uspeo da ostavi preterano bolji utisak. Nisu ugrozili Popovića, tri puta su šutirali, i sva tri puta loptu poslali van okvira.

44′ Mirniji period igre

Nakon što je neko vreme pritisnuo crno-bele, Gent je odlučio da se malo povuče, dok su igrači tima iz Humske mogli u završnici da ugroze gol tima iz Belgije, ali Rikardo i Menig nisu uspeli da iskombinuju, pa je odbrana gostujućeg kluba uspela da otkloni opasnost.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

30′ Velika šansa za Gent

Izašao je Čakvetadze ispred Popovića, ali je Vujačić uspeo da reaguje pre nego što je golman Partizana ozbiljnije ugrožen i sprečio goste da povedu.

27′ Gosti bolji od početka meča

Partizan ne uspeva da preuzme inicijativu, sredina terena pripada Gentu, a igrači belgijskog tima uspevaju da kontrolišu dešavanja i pritiskaju crno-bele.

22′ Veliki promašaj Gomeša

Prelepo je Natho propustio loptu koju je Menig uputio ka Gomešu, Partizanov napadač izdržao par duela, šutirao, ali je lopta završila pored stative.

16′ Velika šansa za Gent

Sevnula je kontra sa leve strane, Depoatr je šutnuo, lopta završila preko gola na sreću domaćeg sastava.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

4′ Žustar početak u Humskoj

Tražili su penal i jedni i drugi. Prvo je u kaznenom prostoru Genta lopta pogodila Okumu u ruku nakon što ga je šut Natha pogodio u glavu i odbio se, a Bobi Maden je pokazao da se igra nastavi. U narednom napadu Ofoe je pao posle duela u kaznenom prostoru crno-belih zbog čega je dobio žuti karton.

Dobro došli na prenos 3. kola B grupe Lige konferencija između Partizana i Genta na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Izjava Stanojevića pred meč sa Gentom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare