Foto: Fk Partizan

Golman i zvanično u crno-belom.

Fudbalski klub Partizan onjavio je da je konačno završena transfer saga i da će od sledeć sezone na golu biti Aleksandar Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Jovanović je bio član kiparskog Apolona, koji je pristao da golman pređe u redove crno-belih iako ima važeći ugovor do kraja 2026. godine, a detalji o eventulanom transferu nisu poznati.

Što se Jovanovića tiče, karijeru je počeo u mlađim selekcijama Radničkog iz Niša i Rada, gde je potpisao i prvi profesionalni ugovor, posle čega je branio na pozajmicama u Palilulcu i Paliću. Prešao je potom u redove Donjeg Srema, u čijim redovima se zadržao sezonu, a zatim se vratio u rodni Niš i skrenuo pažnju izuzetnim odbranama u sezoni 2015/2016.

Partizan se još tada interesovao za njega, ali ga je kupio danski Arhus gde je takođe odlično branio i izborio se za poziv španske Ueske. Ipak, na Pirinejima je išlo nešto teže, pa se vratio u Arhus na pozajmicu, zatim se obreo i u Deportivu iz La Korunje, da bi 2020. prihvatio ponudu Apolona iz Limasola u kome je neprikosnoven među stativama i prošloga leta, kada su se crno-beli takođe interesovali za njega, produžio je ugovor do pomenute 2026. godine.

Njegov dolazak znači i da će na transfer listu Aleksandar Popvić i Nemanja Stevanović jer je malo verovatno da će obojica sada ostati u redovima crno-belih.

Partizan je  do sada doveo Nikolu Antića i Aleksandra Šćekića.

BONUS VIDEO Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar