Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Milojko Pantić, poznati sportski novinar, koji je dospeo u žižu srpske javnosti nakon što se javno odrekao voljenog kluba nakon što su čelnici Crvene zvezde uručili dres s brojem 1 kapetanu Draganu, poručio je da je Dragan Džajić bio primoran to da uradi, jer igra kako država svira.

Milojko Pantić dao je opširan intervju za hrvatske medije, tačnije za Slobodnu Dalmaciju, a autor pomenutog teksta je konstatovao da je čuveni sportski komentator iz Beograda, jedan od najžešćih kritičara režima Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ

Povod za razgovor bilo je Džajićevo slikanje s kapetanom Draganom Vasiljkovićem, poznatijem kao kapetan Dragan, koji je proveo u zatvoru 13,5 godina jer je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina.

„Ja se Zvezde nisam odrekao kao navijač, nego profesionalni novinar koji je pratio njene najveće uspehe, ali i kao građanin. To je bio moj vrisak da bi se građani ovde probudili iz ružnog sna u koji su zapali. Ako budemo ćutali i ne budemo pružili otpor režimu i tom zlu, progutaće nas mrak u koji je Srbiju uvela aktuelna vlast i ratni zločinci“, rekao je Milojko.

Pantić je zatim objasnio da nema nikakvih problema nakon objave da se odriče Zvezde zbog kapetana Dragana, već da ga bombarduju sa svih strana da da intervju.

Na konkretno pitanje da li su kapetan Dragan i Džajić odradili sve to na svoju ruku ili je sve bila politička naredba, Pantić nije imao dilemu:

„Pouzdano sam čuo da je tog dana Džajić pozvan iz kabineta predsednika Srbije i rečeno mu je da hitno dođe na stadion jer mora da ispuni neku obavezu. I on je došao i saznao kakva je obaveza u pitanju. Ne zaboravite, on ima svoj dug prema toj vlasti jer su ga abolirali od optužbi da je zloupotrebio položaj i oštetio Zvezdu prilikom prodaje igrača. Mene je pogodilo što niko ne reaguje. Pa u šta smo se to pretvorili i šta smo dozvolili da nam ova vlast radi?! Džajić, Zvezda, „Delije“ rade sve prema njenim naredbama“, bez dlake na jeziku je Milojko.

Legendarni penzionisani komentator poručio je bez ustezanja i da Zvezda i Partizan više nisu fudbalski klubovi.

„To su parapolitička i parapolicijska udruženja. Sve te paravojske, a bilo ih je ovde devedesetih, po izvešću Ujedinjenih naroda, 55 – mislim na Knindže, kapetana Dragana, Arkanove Tigrove, šešeljevce i slično – posle rata je regrutovala Služba sigurnosti i udomila ih na sever i jug dva stadiona. Zadatak im je da obavljaju razne prljave poslove za državu“, rekao je Milojko Pantić u opširnom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare