Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Bivši fudbaler Atletiko Madrida, Milinko Pantić, rekao je da ima veliku želju da jednog dana postane trener "jorgandžija".

Pantić, koji je dres madridskog kluba nosio u periodu od 1995. do 1998. godine, rekao je za „Mundo Deportivo“ da i dalje čvrsto veruje da će ostvariti svoju veliku želju, da bude trener „kolhonerosa“.

„Moj san je godinama isti, a to je da treniram Atletiko. I siguran sam da će taj dan doći. Vrlo sam ambiciozan, pre ili kasnije ostvarim ono što naumim“, poručio je Pantić.

Poznato je da je na put nekadašnjeg igrača Partizana velikog uticaja imao bivši selektor Srbije Radomir Antić.

„Sve je počelo kada sam bio u Partizanu. Trener je bio Radomir Antić ili Učitelj, kako ga ja zovem. Posle nekog vremena otišao je da trenira ekipu Saragose, a ja sam otišao u Grčku, u redove Panioniosa. Posle nekog vremena me je pozvao da vidi kako mi ide u Grčkoj. Rekao sam mu da je adaptacija prošla veoma dobro. Zaista, ta sezona 1994/95 je bila jako dobra za mene, imao sam čak 20 asistencija i 17 golova. Tražio mi je da mu pošaljem snimke, da pogleda“, prisetio se tih dana Pantić.

Sve posle je išlo prirodnim tokom. Antić je jako dobro znao kakvi su kvaliteti igrača Partizana i ubrzo ga je pozvao u Španiju.

„Bio sam na pripremama sa Panioniosom u Srbiji, bile su mi najteže u karijeri. Posle nekoliko dana čuo sam da je Antić preuzeo Atletiko. Kada se vratio u Srbiju pozvao me i rekao mi: „Želim da dođeš u Atletiko“. Bio sam radoznao, želeo sam da vidim koliko mogu na višem nivou. Moj dolazak u Atletiko je bio sudbinski. O tome bi mogao i film da se snimi“, zaključio je Pantić.

Kao trener je u sezoni 2011/12 vodio Atletiko B, potom je godinu dana (2013/14) vodio ekipu Bakua u Azerbejdžanu, a 2016. i kineski Dalijen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram