Foto: Srđan Stevanović / Starsport

Marko Pantelić, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, rekao je da je realno da se Superliga Srbije završi do kraja bez prisustva publike.

“Stalno sam u kontaku sa UEFA, FIFA i ostalim savezima u Evropi. Imamo situaciju u Belgiji, gde se prvenstvo neće završiti, a sledeće će početi najnormalnije. U Nemačkoj su spremni da nastave šampionat u maju ili junu. Mi ćemo se ponašati u skladu sa preporukama naše Vlade. Kad bude postojala mogućnost za individualne treninge ili u paru, mi ćemo dati tu dozvolu u dogovoru sa Ministarstvom sporta. Nadamo se da ćemo završiti prvenstvo. Treba da budemo optimisti, ali i da budemo strpljivi i do kraja ispoštujemo mere. Sport je luksuz u ovom vremenu’’, rekjao je Pantelić gostujući na TV Prva.

Pantelić veruje da je smanjenje plata igračima samo prolazna kriza.

PROČITAJTE JOŠ

“Mislim da će se sve vratiti u normalu, ali ne mogu da kažem kad će to da bude. Sledeća sezona bi trebalo da počne u septembru, a realno je da se ostatak prvenstva odigra bez publike. Kad se situacija normalizuje, te sune će opet ići na gore. Ima i kod nas smanjenja plata, klubovi treba da budu jasni u stavovima i da pronađu zajednički jezik sa igračima, a mi smo tu da pomognemo. Fudbal će opet da se igra samo strpljenja, posle će polako sve da doše dođe na mesto“, dodao je Pantelić koji je takođe objasnio kako je otkrio da je dobio koronavirus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram