Foto: Twitter/Printscreen

Užasne scene.

Breša, kultni klub za koji su igrali Roberto Bađo, Andrea Pirlo, Luka Toni, Pep Gvardiola dramatično je doživeo istorijsku katastrofu na svom terenu.

U revanšu plej-ofa za opstanak u Seriji B, do petog minuta nadoknade vodio 1:0 protiv Kozence, koja je istim rezultatom dobila prvi meč.

PROČITAJTE JOŠ

Ali onda su gosti izjednačili u poslednjem napadu i tako se spasli ispadanja na radost svojih navijača, koji su sa drugog kraja Italije,došli na sever zemlje. Naravno, ovo je izazvalo ogorčenje navijača Breše, jer je njihov klub pre samo tri godine igrao u Seriji A, a sada je posle 38 godina ispao u treću ligu. Niko, međutim, nije mogao da pretpostavi u šta će se pretvoriti ogorčenje domaćih ultrasa.

Navijači Breše su odmah nakon primljenog gola zasuli teren pirotehničkim sredstvima, nakon čega su sa severne tribine utrčali u teren mašući bakljama, nakon čega su sudije i igrači oba kluba pobegli u svlačionice. Sudija je, naravno, prekinuo meč pre nego što je pobegao. Utakmica je nastavljena nakon što je policija uspela da izbaci navijače Breše sa terena, posle žestoke borbe sa njima.

Nakon tog okršaja, navijači Breše su napustili stadion, ali da bi napravili haos van njega. Sa parkinga su bakljama, raketama i petardama zasuli tribinu gostujućim navijačima, nakon čega je sudija definitivno prekinuo meč iako je ostalo još minut i po. Potom se huligansko divljanje nastavilo oko stadiona.

Navijači Breše zapalili su automobile, uključujući i Matjea Huarda, defanzivca njihovog kluba, i nastavili da se tuku sa policijom na ulicama oko stadiona. Deo ultrasa je otišao u trening kamp Breše udaljen 20 kilometara i srušio ga.

Nakon toga, navijači Breše su postavili punktove po celom gradu, a u ovim čekaonicama vrebali su sve: policiju, navijače rivala, igrače kluba za koji navijaju… Zato su igrači Breše, kao i članovi njihovih porodica, do ranih jutarnjih sati ostali su bili zaključani na stadionu pod zaštitom policije.

BONUS VIDEO Promašaj Alea sa 11 metara u najvažnijoj utakmici Borusije u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar