Njegoš Petrović i Milan Makarić u duelu; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

U superligaškom fudbalu uspostavljen je novi trend - najbolji strelci lige ne dolaze iz redova Crvene zvezde i Partizana.

U prošloj sezoni, trojica igrača je ponelo priznanje najboljeg strelca, tandem TSC-a Nenad Lukić – Vladimir Silađi, uz pratnju Javorovog golgetera Nikole Petkovića.

PROČITAJTE JOŠ

Svi su postigli po 16 golova, pratio ih je Stefan Mihajlović iz niškog Radničkog sa 15, a tek onda je jedan predstavnih večitih bio visoko kotiranih.

El Fardu Ben bio je zaslužan za 13 golova, a onda su pratioci bili Bojan Matić (Vojvodina), Umar Sadik (Partizan) i Nikola Čumić (Radnički Niš) sa po 12.

Ove godine, imamo još veći kuriozitet jer je najbolji golgeter trenutno Milan Makarić iz Radnika, tek 11. ekipe na tabeli.

Radnik ima gol razliku 22:22, a polovinu golova postigao je upravo Makarić – ima 11 pogodaka na 16 utakmica i blizu je izjednačenja učinka najboljih iz prošle godine.

Prati ga Nenad Lukić iz TSC-a sa devet golova, osam je postigao Takuma Asano iz Partizana, po sedam imaju Petar Bojić iz Vojvodine i Aleksandar Katai iz Crvene zvezde, Nemanja Nikolić je sa sedam golova otišao iz kluba.

Podsećanja radi, i godinu dana pre toga, u sezoni 2018/2019, strelac godine bio je Nermin Haskić kao igrač Radničkog iz Niša sa 24 gola, drugi je bio Partizanov Rikardo Gomeš sa 20, Ognjen Mudrinski je postigao 18 u dresu Čukaričkog.

U godini pre toga (2017-2018), Aleksandar Pešić je bio najbolji strelac sa 25 pogodaka, čime je nasledio tandem Đurđević – Leonardo, koji je obeležio 2016-2017. sa po 24 gola.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar