Foto: FoNet

Miroslav Lazanski, novinar i ambasador koji je preminuo u svojoj 71. godini u Beogradu, bio je poznat kao veliki navijač Crvene zvezde, što je pokazao više puta tokom života.

Lazanski je u aprilu 2019. izabran za ambasadora Srbije u Rusiji, a u oktobru 2020. je pokazao da ni 1,700 kilometara daleko ljubav prema timu iz Ljutice Bogdana nije ništa manja.

O tome dovoljno govori gest koji je oduševio navijače crveno-belih, pošto je Lazanski ambasadu Srbije obojio u crveno-belu boju:

„Meni se učinila ta kombinacija crvenih i belih pruga. Ja navijam za Crvenu zvezdu i hajde kad već odlučujem neka bude. Mada su mi oba domara u ambasadi partizanovci i prihvatili su to konkretno“, rekao je Lazanski tokom gostovanja u emisiji Fokus na televiziji B92.

Dve godine ranije, Lazanski je gostovao na televiziji N1 u emisiji Novi dan kod Minje Maletić, kada je na red došlo pitanje oko odlaska sudije Srđana Obradovića na poligraf zbog grešaka sa utakmice Spartak Subotica – Radnički Niš.

Nakon što je izneo svoje mišljenje, Lazanski je kroz osmeh rekao:

„Naša liga… Nije samo naša, liga od Triglava do Vardara nije više što je bilo. Ukoliko imate utakmicu gde neki član „velike četvorke“ igra protiv malog tima, a lopta završi preko ograde, i neki seljak izreže loptu jer mu remete prinos mleka… To se dešava. A onda imate neke Real Madrid, Barselonu, sa kojima bi trebalo da izađete na kraj. Teško. Ali dobro, obukli ste crvenu haljinu, Crvena zvezda je prvak države, i čestitam joj. A i vi ste?“, upitao je Lazanski Miletićevu, koja je odgovorila:

„Nisam, nisam“, rekla je Miletićeva, što je izazvalo iznenađenje kod Lazanskog.

„Au… Pa morate postati“, dodao je Lazanski.

Od njega se oprostila i Crvena zvezda:

„Aktuelni ambasador Srbije u Rusiji, prosavljeni pisac, novinar, vojnopolitički analitičar i veliki navijač Crvene zvezde – Miroslav Lazanski, preminuo je danas u 71. godini života. Neka mu je večna slava“, stoji navedeno u saopštenju tima sa Marakane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram