EPA/SIMELA PANTZARTZI

U Grčkoj je uhapšeno 97 hrvatskih huligana.

Nakon što su hrvatski huligani napali u Atini porodice koje su sedele po kafićima u blizini stadion i ubili 29-godišnjeg grčkog navijača Mihalisa Kacurisa, policija je odlučila da uhapsi sve huligane na koje je naišla koji su izvedeni pred sud.

PROČITAJTE JOŠ

Otac jednog od uhapšenih navijača je odlučio da progovori o svemu što se dešava.

„Uveče sam gledao portale, a onda sam mu poslao poruku – jesi ti tamo, je li neka frka? Uspeo je da mi napiše, sve je pet, nisam tamo. Nakon toga je mobilni bio ugašen i do danas nema signala. Znao sam da je opasno tamo, ali mislio sam da imaju malo više pameti u glavi, da će izbeći takve situacije“, rekao je otac za Dnevnik Nova TV.

Uhapšeni navijač je javio da je u redu i da imaju sve što im je potrebno.

„Problem je što nemaju nikakav kontakt od naše strane, neki službeni. Ti klinci, ta ekipa, sumnjam da znaju koja su njihova prava. Moliš Boga da nazove, da mu kažeš da traže konzularnu zaštitu, da bi naši stupili u kontakt s njima. Neka ih oni zovu huliganima i ne znam što, ali hrvatski su građani. Pa neka ih tu dovuku, neka onda što već treba, ali najviše me frka njihovog statusa tamo. Kažem, sve su zaslužili, jer ne može on pričati o nikakvim pustolovinama i zabavi s dečkima, to je bilo van pameti.“

Ima samo jednu želju.

„Kao roditelju mi je muka. Zbog onog sistema, daleko je, nemoćan si i ne možeš ništa. Kažem, samo da se nekako dočepaju, da se neko pobrine da dođu u Hrvatsku pa neka ih procesuiraju. Nije mi svejedno, normalno, a šta reći? Glupo, niko to nije očekivao, razočaran sam. Očitao sam mu previše verovao. Ovo mu je dobra škola, samo da se završi kako treba. U principu nisu ni oni očekivali da će tako biti. Ne opravdavam naravno ništa, daleko od toga. Mislim nama je bitno da se vrati, naravno, pa neka ih tu šta treba već raditi.“

Istakao je da je tražio advokate u Grčkoj, ali bez uspeha.

„Tražio sam neke advokate, grčke, tamo samo Grk može da ih brani, ali dvojica, trojica su me odbila jer su kao na nekom godišnjem ili ne žele da se petljaju u to. U međuvremenu, nekako pokušavam doći do drugih roditelja, pa sam načuo da se pokrene incijativa da roditelji sami, pošto niko drugi verovatno neće ništa uraditi, organizuju nekakvu zajedničku odbranu. Celu sam noć razmišljao što je, kako dolaze vesti, sve gore i gore, onda ti je jasno. Strah me zbog njega, naravno“.