Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde, imao je originalna poređenja pred večiti derbi sa Partizanom u petak u 19.00.

Najpre je istakao da nije kraj sveta čak i da Zvezda ne upiše pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne mislim da se sad rešava, ima još bodova u opticaju, prednost nam daje samopouzdanje, imamo obavezu prema navijačima i sebi samima. Jesmo favoriti, ali to se previše potencira, što je posledica rezultata u poslednje dve, tri utakmice. Ne bežimo od te uloge, ali u fudbalu nikad ne dobijete ništa unapred. Morate da imate dobro zalaganje“, rekao je Milojević.

Govorio je i kako bi se osećao ukoliko crveno-beli ne pobede.

„Ne bi bio neuspeh za Zvezdu da ne pobedi derbi, ali bi ostao gorak ukus. Želimo da dobijemo. Pričamo od trenutka kad sam došao da 26. maja budemo prvi, dobro idemo ka cilju, poslednjih godina smo razmazili javnost, dosta pobeđujemo, ali to je dobra navika. Nadam se da ćemo je zadržati“.

Pojasnio je da li vidi bod kao opciju.

„Italijani kažu da kad imaš evro u džepu nemoj da ga izgubiš. Dobro je ako možeš da zaradiš. Bude li nerešeno – nikom ništa, ali nam nije motiv da uzmemo bod na domaćem terenu. To je možda moja falinka, međutim, ne volim kalkulacije“.

Zatim je poručio da Zvezda ne može da igra kao Mladost GAK koja je pobedila Partizan sa 4:0.

„To je bio stil Novosađana, ali ne možemo mi da igramo na kontru protiv Parizana na našem terenu. To nije opcija, niti je u DNK zvezdaša. Mi smo predvodnici srpskog fudbala, to nam nije reper. Nego neke druge utakmice. Ne smemo mi da igramo reaktivan fudbal”.

Istakao je da ovaj nivo fudbal nije dovoljno dobar za evropska takmičenja.

„Uz dužno poštovanje ostalih, ne možemo ovde da se spremamo za Evropu. Bilo ko da nam bude rival u Ligi šampiona mi stižemo iz podređene grupe. Ovde ni protiv kog nismo podređeni. Nismo bili ni na pripremama. Ekipe su nas „kontrirale“, što neće biti slika u Evropi. Nedostaju nam jače utakmice. Nadam se da ćemo ih dobiti više kad počne plej-of, a na letnjim pripremama su nam potrebna četiri jaka protivnika iz „liga petice“, da vidimo vrline i mane“.

Foto: Starsport

Partizan dolazi na stadion „Rajko Mitić“ sa novim trenerom.

„Ne bih rekao da mi to olakšava pripremu, jer dolazak Duljaja može da bude šok terpaija, da se tim zbije, znamo Partizanove profile igrača, ali ne očekujem da promeni desetoricu. Svestan je i Igor ko su mu najbolji igrači, možda bude promena u sistemu, jer znam s kim je radio u Šahtjoru (Paulo Fonseka, op. au), mislim da odatle crpi inspiraciju. Može da iznenadi, energijom i poznavanjem spektakla derbija da napravi šok terapiju. Prednost mu je što je bio u sistemu Partizana, zna igrače, sarađivao je sa njima, a što se tiče njegove vizije fudbala ima malo vremena, može samo da im pruži smernice, jer ne može to da se reši za tri, četiri treninga. Želimo da pokažemo da se mi pitamo u našoj kući. Tokom pripreme se ne obazirem na na bodovnu razliku. Nisam to radio ni na plus pet, ni na plus osam, neću ni sad“, dodao je Miloš Milojević.

BONUS VIDEO Poslednji trening Zvezde pred Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar