Dušan Tadić, Fudbalska reprezentacija Srbije
Dušan Tadić, Fudbalska reprezentacija Srbije; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Vreme je za pravi mundijalski ispit

Nova proba „orlova“ pred Mundijal, koji se od 21. novembra do 18. decembra igra u Kataru, održaće se danas u Kopenhagenu od 18 sati.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je jedna od 20 zemalja koje su izborile mesto na Svetskom prvenstvu

Žreb za Mundijal je zakazan za 1. april, a tada će i zvanično otpočeti misija „Katar“. Dragan Stojković Piksi i izabranici će tada saznati sa kim će igrati u grupi na Mundijalu, a do tada ih očekuje još jedna izuzetno bitna provera.

Nakon trijumfa protiv Mađarske sa 1:0 u Budimpešti, Srbija je otputovala u Kopenhagen, gde je danas od 18.00 očekuje duel sa domaćinom Danskom.

„Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobedimo i da nastavimo uspešan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, videćete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja poslednjeg Evropskog prvenstva“, rekao je čuveni Piksi za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Ovo će biti ujedno i duel dve selekcije koje će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, a Stojković je istakao kvalitet rivala, pošto je Dansku nazvao jednom od najkvalitetnijih selekcija u Evropi, mada veruje i u svoje izabranike:

„Ipak, najviše respektujemo sebe, svesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelepom stadionu. Siguran sam da su i Danci svesni protiv koga igraju u utorak“, rekao je on.

Osvrnuo se selektor Srbije i na moguć rekord od devet utakmica bez poraza:

„Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svetskom prvenstvu. Uspeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu celinu. Svi razmišljamo na isti način, ne smemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo. Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti“.

Posebnu pažnju posvetio je Stojković Kristijanu Eriksenu, koji je doživeo srčani udar tokom utakmice na Evropskom prvenstvu u junu 2021. godine protiv Finske:

„Takođe me raduje povratak Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Reč je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije“, istakao je Stojković.

Na Stojkovićeve reči nadovezao se kapiten Srbije Dušan Tadić:

„Imao sam sreću da igram zajedno sa Hojbergom, Kristensenom i Dolbergom, svi su oni odlični fudbaleri. Mnogo mi je drago što se Eriksen vratio fudbalu i što će u utorak istrčati na teren. Biće to prava provera i za jedne i za druge uoči izazova koji nas očekuju krajem godine u Kataru“, rekao je Tadić.

Tadića posebno raduje atmosfera u reprezentaciji, za koju je zaslužan selektor Stojković:

„On nas je okupio, videla se odmah sloga i zajedništvo, svako je dobio ulogu koja mu pripada i u kojoj može najviše da pruži. Treba samo da nastavimo onako kako smo radili u kvalifikacijama i neće biti problema“, zaključio je Tadić.

Ipak, reprezentativci Srbije žele da pokažu još jednom zbog čega mnogi smatraju da igraju jedan od najofanzivnijih fudbala u Evropi.

Miloš Veljković upravo veruje u stil koji gaji naša selekcija.

„Biće teško u Kopenhagenu, ali nećemo odustajati od našeg stila igre i verujem u pozitivan ishod utakmice. U Budimpešti nismo primili gol i to takođe uliva dodatnu dozu samopouzdanja. Vanja Milinkovic-Savić bio je na visini zadatka“, iskren je Veljković.

BONUS VIDEO Kecmanović nadigrao Kordu u Majamiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar