Foto: Starsport

Nije mu lako

Golman Crvene zvezde Omri Glazer pričao je o porazu Crvene zvezde od Lajpciga sa 1:2 u 4. kolu Lige šampiona, ali postoji jedna tema koja je važnija i od toga.

Glazer je prvi put govorio o ratu Izraela i Hamasa, koji i te kako utiče na njegove emocije i raspoloženje.

„Situacija nije laka… Teško mi je, imam mnogo prijatelja koji su u vojsci, koji su u Gazi sada. Nadam se da će se svi vratiti sigurni u Izrael, to mi je prioritet. Fudbal mi pomaže da se „isključim“, trudim se da dam sve od sebe, ali želim da se sve što pre smiri“, rekao je Glazer.

PROČITAJTE JOŠ:

Golman Zvezde je ponovo bio jedan od, ako ne i najbolji u sastavu šampiona Srbije.

„Dobra utakmica za mene, ali bih birao poene pre toga. To je jedino što je važno. Nismo dobro otvorili utakmicu, imali su nekoliko velikih šansi. Lako su kreirali šanse, dobro im je išla lopta, bili su dobri u presingu. U drugom poluvremenu smo bili bolji, stvorili nekoliko prilika, ali smo izgubili. Čeka nas veoma važna utakmica protiv Jang bojsa za tri nedelje, imamo šanse da nastavimo put u Ligi Evrope“, rekao je Glazer.

Lois Openda je postigao gol iz kontre u drugom poluvremenu, ali u prvom nije uspeo da prevari Glazera kada je pokušao da ga zaobiđe.

„Želeo sam da mu smanjim ugao i vidim šta će se desiti. Uspeo sam da mu „ukradem“ loptu, da smo uzeli bod bilo bi važno, ovako samo mogu da dobijam komplimente“.

Objasnio je zašto Zvezda prima mnogo golova od početka sezone.

„Od početka sezone igramo veoma ofanzivno. Nekada ostavljamo prostora pozadi, to nije samo do odbrane, nego do celog tima. Uvek pokušavam da pomognem ekipi i uradim najbolje“.

Optimističan je pred nastavak sezone i duel sa Jang Bojsom, koji će odlučiti koja će ekipa u Ligu Evrope.

„Voleo bih da smo otvorili utakmicu kako smo je završili, tako je bilo i u Lajpcigu. Moramo da kontrolišemo meč od prvog minuta, da stvaramo šanse, da ide lopta, da budemo agresivniji u duelima, mnogo smo ih izgubili“.