Žiru
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Olivije Žiru, francuski napadač, otkrio je da je tokom zimskog prelaznog perioda bio na korak od Intera.

Centarfor „plavaca“ za francuske medije je obelodanio da je tokom januara dogovorio sve detalje sa milanskim klubom, ali je tim iz Londona u poslednjem trenutku sprečio realizaciju.

Čelsi je Žiruu dao odrešene ruke u pronalasku nove sredine, ali uz uslov da premijerligaš prethodno uspe da nađe zamenu u napadu. Kako se to nije dogodilo, planovi Francuza su ostali samo puka želja.

PROČITAJTE JOŠ

„Proživeo sam šest teških meseci i želeo sam da promenim sredinu. Hteo sam da opet budem na terenu, da se smejem. Učinio sam sve, ali Čelsi je moj odlazak uslovio prethodnim pronalaskom zamene“, kazao je Žiru koji je bio želja Kontea, stratega Intera sa kojim je sarađivao upravo u redovima premijerligaša.

„Nije bilo moguće ispuniti zahteve Čelsija, ali sam se do 31. januara do nadao. Želeo sam u Inter, ali je i Lacio bio opcija. Razgovarao sam sa Konteom koji me ceni iz perioda saradnje u Londonu, imali smo usmeni dogovor. Inter je sjajan klub, igra Ligu šampiona, a kontaktirali su me i ljudi iz Lacija. Međutim, situacija se nije pomerala sa mrtve tačke i morao sam da ostanem u Čelsiju“, obrazložio je Žiru.

Francuz ne skriva nezadovoljstvo i želju da napusti redove tima koji sa klupe predvodi Frenk Lampard:

„Smatram da mogu još dve ili tri godine da igram na vrhunskom nivou. Transfer u Inter je odložen zimus, ali za leto… Ko zna“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram