Foto: EPA-EFE/Svein Ove Ekornesvag

Fudbaler Moldea Ohi Omoižuanfo u Crvenu zvezdu dolazi sa epitetom najboljeg strelca tek okončanog prvenstva Norveške, dok je njegov Molde ostao bez šampionske titule.

PROČITAJTE JOŠ...

Pitanje šampiona rešeno je u poslednjem kolu, a titulu je, po drugi put u istoriji kluba, osvojio Bodo Glimt, koji je na gostovanju protiv Mjondalena slavio sa 3:0.

Tako je zadržao tri boda viška u odnosu na Molde, koji je sa 2:1 savladao Haugesund sa 2:1, i to na pogon prvog zimskog pojačanja Zvezde. Prvo je pogodio za 1:0 u 38. minutu igre, potom je asistirao Oli Brinhildsenu za 2:0, da bi konačnih 2:1 postavio Birk Risa autogolom u 64. minutu utakmice.

Ovim golom Ohi je stigao do brojke od 27 golova u sezoni, čime se našao ispred Tomasa Olsena iz Lilstorma (26), te Vetona Beriše iz Vikinga (22 gola).

Takođe, on je pogotkom u poslednjem kolu šampionata učvrstio prvo mesto na listi za Zlatnu kopačku, pošto je postigao 27 golova na 29 mečeva, što je dovoljno za 40.5 bodova. Iza njega je ostao dvojac Olsen (39) – Beriša (33), zatim Levandovski sa 32 boda (15 utakmica), Dušan Vlahović (17 utakmica, 30 bodova)…

Ohi će po zvaničnom isteku sezone pojačati Crvenu zvezdu kao slobodan igrač, i u drugom delu sezone bi trebalo da bude jedno od najvećih pojačanja kada je u pitanju napad ne samo na titulu u Srbiji, već i borba za četvrtfinale u Ligi Evrope.

BONUS VIDEO Grobari vređali Aleksandra Vučića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare