Lajonel Mesi Foto: Matias J. Ocner / Zuma Press / Profimedia

Organizator prijateljske fudbalske utakmice Intera iz Majamija u Hong Kongu obavezao se da će Lionel Mesi igrati najmanje 45 minuta, izjavio je tamošnji ministar sporta, nakon što je odsustvo argentinske superzvezde izazvalo bes javnosti.

Kapiten svetskih šampiona, koji zvanično ima problem sa tetivom, nije ulazio u igru u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici u kojoj je njegov Inter Majami pobedio selekciju Hong Konga sa 4:1.

PROČITAJTE JOŠ

To je razljutilo 38.323 ljudi na stadionu koji su platili najmanje 115 evra, a u mnogim slučajevima i pet puta više kako bi videli svog idola na delu.

Gledaoci su uzvikivali „Vratite (novac)“, a povici su se pojačavali do poslednjeg zvižduka kada je Dejvid Bekam, suvlasnik kluba iz Majamija, bio „ugušen“ zvižducima kada je pokušao da se zahvali publici.

Vlada Hongkonga je u nedelju uveče izdala dva saopštenja, rekavši da je „izuzetno razočarana“ i zapretila je da će povuči 1,9 miliona evra javnih sredstava od organizatora događaja.

Ministar za kulturu, sport i turizam Hong Konga Kevin Jeung je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je jedan od glavnih uslova sporazuma o finansiranju bio da Mesi igra najmanje 45 minuta, u zavisnosti od njegove fizičke forme.

„Juče, pre početka meča, organizator je potvrdio da će Mesi igrati u drugom poluvremenu“, rekao je on.

Jeung, koji je prisustvovao utakmici sa drugim zvaničnicima, uključujući i lidera vlasti Hong Konga Džona Lija, rekao je da je vlada pokušala da pregovara sa organizatorom kada se 36-godišnji Mesi nije pojavio na terenu na početku drugog poluvremena.

Pregovori su dospeli u ćorsokak deset minuta pre kraja meča, pošto su odbijeni predlozi da se Mesi pojavi na terenu kako bi se obratio navijačima i primio trofej.

Ministar je dodao i da će vlada Hong Konga doneti odluku o povlačenju planirane finansijske pomoći nakon što se sa organizatorom događaja sagledaju sve činjenice.

BONUS VIDEO Mesimanija usred Njujorka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar