Foto: Starsport

Sekretarijat za opšte poslove Grada Beograda saopštio je da nije zabranio komemorativnu sednicu legendarnom golmanu Partizana Milutinu Šoškiću u svečanoj sali u Starom dvoru.

Sekretarijat se oglasio pošto su pojedini mediji preneli pismo gupe navijača Partizana, u kom oni pitaju gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića ko je i zašto zabranio komemoraciju Šoškiću u prostorijama Skupštine grada Beograda.

PROČITAJTE JOŠ

„Zvaničnom odlukom Sekretarijata za opšte poslove, koja je doneta pre dva meseca, precizirano je da se svečana sala u Starom dvoru neće više koristiti u komercijalne svrhe, već samo za potrebe Uprave Grada Beograda. Znači, ne može da se otkaže nešto što nije moglo ni biti zakazano, pa ni komemorativna sednica posvećena legendarnom fudbaleru Šoškiću“, ističe se u saopštenju Sekretarijata za opšte poslove.

Sekretarijat dodaje da je Grad Beograd ranije izdavao svečanu salu u Starom dvoru za komemoracije, obeležavanje jubileja, seminara, predavanja i druge kulturne, sportske i naučne događaje i dodaje:

„Sve druge sale uključujući i salu na Trgu Nikole Pašića, u kojoj se održavaju sednice Skupštine grada, ostaju u komercijalnoj upotrebi i one mogu da se iznajme u različite svrhe“.

Milutin Šoškić je preminuo  27. avgusta u Beogradu u 85. godini. On se smatra najboljim golmanom Partizana svih vremena i jednim od najboljih u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar