Foto: EPA-EFE/Luis Tejido

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su Atletiko Madrid u subotnjem meču 17. kola španske Primere.

Atletik se time primakao upravo Madriđanima na tabeli, dok je Atletiko propustio da kazni kiks Barselone i njen remi sa Valensijom 1:1, istog dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Barsa je tako ostala za bod ispred „jorgandžija“, dok su Real i Đirona za sada predaleko i od jednih i od drugih. Atletiko je pokušavao da tokom meča sa timom iz Bilbaa kontroliše loptu, ali je Atletik više šutirao ka golu Jana Oblaka.

Shodno tome, od sedam udaraca u okvir gola, dve lopte je Slovenac morao da vadi iz svoje mreže, a poraz je mogao da bude i ubedljiviji.

Već u petom minutu je Oblak izvukao loptu iz samog ugla i spasao je mrežu, da bi već u 13. minutu Injaki Vilijams pogodio stativu.

I u 22. minutu se oblak istakao odbranom, ovog puta Niku Vilijamsu, ali nije mogao, ali ni morao da uradi ništa posle starta Čanglara Sojundžua na Niku u 35. minutu.

Foto: EPA-EFE/Luis Tejido

Oihan Sanset je tada promašio penal za Atletik i lansirao loptu preko gola, pa je do poluvremena ostalo 0:0, ali je onda u 51. minutu Ander Erera proigrao Gorku Guruzetu za 1:0.

Guruzeta je pobegao odbrani i ostao sam pred golom Oblaka, izbegao je ofsajd zmaku i matirao rivala, dok je drugi gol bio prava „lepotica“.

Niko Vilijams je 13 minuta kasnije overio pobedu Atletika na asistenciju Iniga Lekuea, fantastičnim udarcem iskosa, kojim je „ubio pauka“ Oblakovog gola.

Atletik sada ima 32 boda na petom mestu tabele, Atletiko je sa 34 na četvrtoj poziciji, treća je Barselona sa 35, drugoplasirani Real ima 39, a prvoplasirana Đirona 41 bod.

Primera, 17. kolo:

Petak:

Osasuna – Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

(Raul 90+5)

Subota:

Selta – Granada 1:0 (1:0)

(Larsen 23)

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 2:0 (0:0)

(Guruzeta 51, N. Vilijams 64)

Sevilja – Hetafe 0:3 (0:2)

(Majoral 5 p, Mata 37, Grinvud 80 p)

Valensija – Barselona 1:1 (0:0)

(Giljamon 70 – Feliks 55)

Nedelja:

14.00 Almerija – Majorka

16.15 Real Sosijedad – Betis

18.30 Las Palmas – Kadiz

21.00 Real Madrid – Viljareal

Ponedeljak:

21.00 Đirona – Alaves

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Crveni karton Griliča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar