Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: EPA/EFE PETER POWELL

Kako je samo juče odjeknula vest da je klub iz Saudijske Arabije spreman da ponudi 300 miliona evra za dovođenje 37-godišnjeg Kristijana Ronalda.

Ponuđeno mu je 250 miliona evra, Mančester junajted bi dobio 30, a posrednici još 20 miliona evropskih novčanica.

PROČITAJTE JOŠ

Ronaldo bi tako srušio dva rekorda. Postao bi najskuplji fudbaler u istoriji fudbala i na drugo mesto spustio Nejmara koji je pre pet godine dres Barselone zamenio za Pari Sen Žermenov u transferu od 222 miliona evra. Ujedno bi postao i najplaćeniji fudbaler sveta, pa je klub iz Saudijske Arabije spreman da mu daje 2,5 miliona evra nedeljno. Trenutni rekorder je Kilijan Mbape koji za sedam dana prihoduje 1,2 miliona.

Iako još uvek nije poznat klub koji je ponudio ovoliku svotu novca, dan kasnije se oglasio Al-Kavkab. Na Tviteru su napisali.

„Zvanično obaveštenje. Glasine koje povezuju portugalskog igrača Kristijana Ronalda i Al-Kavkab nisu istinite. Taj igrač se apsolutno ne nalazi u našim planovima“, stajalo je u objavi.

I upravo tu kreće onaj pravi razlog zbog čega je objava postala viralna. Naime, u pitanju je klub koji je prošlu sezonu završio kao 19. od 20 ekipa, klub koji je za 54 godine postojanja samo dva puta stigao u prvu ligu zemlje i oba puta je ispao. Bilo bi to kao da je Alaves iz Španije objavio ovakvu vest ili Arminija iz Nemačke.

Zadnji put još daleke 1988. godine. Ipak, Arapi su napravili pravi reklamni potez, pa su odjednom postali prepoznatljivi među većim brojem ljubitelja fudbala.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar