Svetsko prvenstvo, trofej; Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Gotova druga faza prodaje

Broj prodatih ulaznica za fudbalsko Svetsko prvenstvo u Kataru nakon druge faze prodaje iznosi 1,2 miliona, saopštio je generalni sekretar organizacionog odbora Hasan Al-Tavadi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je potražnja rekordno visoka. Ljudi kupuju i raduju se dolasku“, rekao je Al-Tavadi na Katarskom ekonomskom forumu u Dohi.

Udruženja navijača zabrinuta su zbog cena letova i smeštaja, kao i ljudskih prava u Kataru.

„Pokušavamo da stvorimo okruženje u kojem ekonomija ima koristi, ali da to bude pristupačno i dostupno navijačima, što nije uvek lako izbalansirati“, dodao je on.

Nevladine organizacije su kritikovale tu zemlju po pitanju poštovanja ljudskih prava, a posebno prava radnika migranata.

„Naš problem dolazi od lošeg predstavljanja činjenica i onoga što govori stanje na terenu“, rekao je on.

Organizatori Svetskog prvenstva saopštili su ranije da je ukupno registrovano 40 miliona zahteva za ulaznice, 17 miliona u prvoj i 23 miliona u drugoj fazi.

Dostupno je još nešto više od tri miliona ulaznica (dva miliona u prodaji i milion rezervisan za Međunarodnu fudbalsku federaciju i njene sponzore).

Datum sledeće faze prodaje još uvek nije poznat.

Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra, a Srbija će igrati u grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

BONUS VIDEO Piksi o Joviću i Realu: Ili ću zvati ja Ančelotija, ili on mene

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar