Novica Toncev
Novica Tončev Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Novica Tončev, predsednik Fudbalskog saveza istočne Srbije, oglasio se nakon što ga je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije udaljila od fudbala na devet meseci.

Zajedno sa njim, zabranu rada u fudbalu dobio je i Novičin sin Stanislav, samo što je njemu kazna blaža – šest meseci.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica su sankcionisani zbog odlaska u sudijsku svlačionicu tokom poluvremena meča Radnika iz Surdulice i TSC-a iz Bačke Topole. Glavni sudija meča bio je Dejan Trifković. Asistirali su Bojan Banović i Slobodan Pavlović, poslove četvrtog arbitra obavljao je Aleksandar Živković.

Kazna im se računa od početka decembra, pošto su tada suspendovani, mada imaju pravo žalbe drugostepenom organu.

„Da budem iskren, ovo sam mogao da očekujem, s obzirom na način na koji je doneta odluka o mojoj suspenziji (suspendovan sam, a da mi prethodno nije pružena mogućnost da se izjasnim o prekršaju koji mi je stavljen na teret). Namera mi je da u pravnoj borbi dokažem da nisam izvršio prekršaj koji mi je stavljen na teret, a iz koje ću u svakom smislu izaći spremniji da se još odlučnije borim i zalažem za promene na svim nivoima u FSS, sa ciljem da se u rad organa FSS-a uključe stručni i kompetentni ljudi, koji će postupke voditi na takav način da se isključi svaki vid arbitrabilnosti i postupanja po nalozima pojedinih lica iz senke fudbalske organizacije. Ovo mi je prva disciplinska kazna, ali i prijava u sportu i vrlo mi je neprijatno da se kao odgovoran građanin i sportski radnik već 25 godina nalazim u situaciji da odgovaram na iskonstruisane disciplinske postupke“, kaže Tončev.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kažnjen je po članu 54 Disciplinskog pravilnika FSS-a.

„Iz dostavljene prvostepene odluke, kažnjen sam za disciplinski prekršaj, najteže vrste, i za isti mi je izrečena drakonska disciplinska sankcija. Ovakve kazne dobijaju se za ozbiljne prekršaje koji su jasno definisani kao što je napad na službena lica rukama, napad tvrdim predmetom i nanošenje povreda, pretnje sa nanošenjem telesnih povreda njima ili članovima njihove porodice, pljuvanje i vređanje“, kaže Tončev.

Podsetio je i da su pojedinim fudbalskim radnicima izrečene samo novčane kazne, dok je protiv njega doneta Odluka o suspenziji po hitnom postupku.

„Disciplinska komisija ovde ne odlučuje po Pravilniku, već po nečijim nalozima“, naznačio je Novica Tončev.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi svakog tima Bundeslige u prvom delu dezone 2021-2022 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar