Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, biće specijalni gost utakmice Radnik - Kolubara.

PROČITAJTE JOŠ

Piksi je odveo Srbiju na Mundijal, a sada će raditi na promociji superligaškog fudbala.

Jedan potez je dolazak na meč Radnika i Kolubare, koji se igra u Surdulici 20. novembra od 15 časova.

Piksi je kao Nišlija i ponos juga, zbog čega će ga Surduličani posebno rado dočekati, a ovo je bila velika želja i Novice Tončeva, čiji je sin Stanislav predsednik kluba.

„FK Radnik je bez ikakvih sumnji verovao u uspeh naše reprezentacije i dolaskom na mesto selektora Dragana Stojkovića u čast, kao i podršku našim Orlovima, oslikao mural našeg selektora. Umetnička sloboda je kao potajnu želju dodala i najboljeg igrača na svetu, Dijega Maradonu sa peharom osvajača Mundijala. Nadamo se da će naš južnjak, selektor Dragan Stojković Piksi, posle Katara držati isti ovakav pehar u rukama. Živela Srbija“, saopštio je klub.

Inače, Tončev je ozbiljno uplivao i u fudbalske vode, a doplivao je čak do toga da traži kršenje zakona kako bi ostao u Fudbalskom savezu Srbije.

Posećanja radi, ovo leta su UEFA i FIFA reagovale zbog mešanja politike u srpski fudbal, insistirale su na izboru novog rukovodstva do kraja godine, proterivanju političara i izmeni Statuta, a Novica Tončev, ministar bez portfelja u Vladi Srbije i predsednik FS Regiona istočne Srbije, posle svega je tražio od FSS-a da donese odluku koja je u suprotnosti sa Zakonom o sportu.

Želeo je ukidanje starosne granice i stavke o političarima u Savezu, ovo prvo će se rešiti zbog Nenada Bjekovića, pa će Tončev morati da se zadovolji prisustvom u fudbalu na „diskretniji“ način.

Jednom prilikom je rekao da će „izaći iz vlade ako reši da se kandiduje u FSS-u. Po svemu što se desilo u poslednjih nedelju dana, deluje da taj potez neće povući.

BONUS VIDEO Delije u Inđiji i skandiranje protiv Bjekovića: Ne damo vam novog Toleta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare