Foto: Printscreen Instagram / Edwin van der Sar

Sada je u domovini

Bivši holandski fudbalski golman Edvin van der Sar napustio je u petak uveče odeljene intezivne nege splitskog Kliničko bolničkog centra i premešten je u bolnicu u Holandiji, gde će još neko vreme biti pod lekarskim nadzorom.

PROČITAJTE JOŠ

„Porodica Van der Sar izražava duboku zahvalnost osoblju splitske bolnice za njihovu sjajnu negu tokom prošle nedelje“, rekla je njegova supruga u saopštenju koje je objavio fudbalski klub Ajaks, prenela je danas Hina.

Van der Sar je tokom odmora osetio neurološke probleme i 7. jula je primljen u splitsku bolnicu, gde mu je dijagnostikovano krvarenje u mozgu.

„Njegovo stanje je ostalo isto: stabilan je, život mu nije ugrožen i komunicira. Edvin mora da ostane na odeljenju intezivne nege, gde će biti urađeni dodatni pregledi, a porodica se nada da će se nakon toga moći fokusirati na svoj oporavak“, dodaje se u saopštenju.

Tokom igračke karijere nastupao je za Ajaks, Juventus, Fulam i Mančester junajted, uz osvojene dve titule u Ligi šampiona, 1995. sa Ajaksom i 2008. godine u dresu Junajteda.

Od 2012. godine član je izvršnog odbora Ajaksa, dok je generalni direktor amsterdamskog kluba postao 2016. godine.

Tu funkciju napustio je krajem maja posle razočaravajućeg trećeg mesta u holandskom prvenstvu.

BONUS VIDEO Ibrahimović God Bye – fenomen fudbalskog Boga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare