Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Fudbaleri Real Madrida postali su novi prvaci Evrope, po 14. put u svojoj istoriji a meč je imao žestoku uvertiru.

Utakmica je kasnila više od pola sata zbog incidenata koji su se dešavali pre meča u režiji navijača Liverpula.

Problem je nastao zbog činjenice da veliki broj navijača Liverpula nije imao karte za meč i pokupavao da na stadion uđe na sve moguće načine.

PROČITAJTE JOŠ

Jedni su imali lažne karte, dok su drugi preskakali ogradu. Deo je uspeo da uđe na stadion zbog čega je meč i kasnio, a zbog brojnih incidenata je kasnio i autobus sa igračima Liverpula.

Reporeter sa lica mesta je javio da je u jednom trenutku dok su navijači ulazili na stadion „Francuska“ dogodio se incident kada je jedan od navijača prvo preskočio barijeru, a potom počeo da se gura sa redarom.

Ubrzo je odreagovalo obezbeđenje, navijača izvelo sa stadiona.

Foto: EPA-EFE/JAMES SPEAKMAN

Nedugo potom isto se dogodilo i sa drugim navijačem koji je pri iznošenju iz zone za ulazak dobio nekoliko udaracam nakon čega je završio na podu, gde se neko vreme i rvao sa momkom iz obezbeđenja.

Usred čitavog tog haosa, našao se i brat slavnog fudbalera i štopera Liverpula Žoela Matipa.

Marvin Matip je sa porodicom upao u kuršlus ispred „Francuske“, pa je morao da pobegne sa lica mesta, javlja novinar Florijan Pletenberg.

Da sve bude još gore, njegova supruga je trudna, a od suzavca su u opštem metežu morali da se sklone u obližnji restoran.

Prem informacijama iz Pariza, incidenti su nastavljeni i posle meča, a policija je jurila i hapsila huligane po gradu sve do pola dva ujutru.

Real je u finalu bio bolji od Liverpula sa 1:0 golom Vinisijusa Žuniora.

BONUS VIDEO Navijači Reala prave haos u metrou

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare