Foto: FK Voždovac
Foto: FK Voždovac

Doskorašnji fudbaler Voždovca Nikola Vujnović karijeru će nastaviti u ekipi Sportinga iz Kanzasa.

Vujnović igra na poziciji napadača, postigao je 16 golova za „zmajeve“ od čega deset ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa Sportingom je dogovorena pozajmica sa mogućnošću otkupa ugovora.

Vujnovićeva karijera je jedno vreme bilo pod zankom pitanja zbog povreda, ali se u Voždovcu vratio na golgeterski put.

„Od prvog dana u klubu, od samog dolaska, moj utisak je da sam došao u klub koji funkcioniše kao porodica! Počevši od rukovodstva, preko svih zaposlenih i momaka sa kojima sam izuzetan prijatelj pre svega. Posebnu zahvalnost dugujem Jovanu Damjanoviću, tadašnjem šefu stručnog štaba koji je insistirao da ja dođem u klub. Osećaj sigurnosti koji sam imao sa svim ljudima u klubu mi je pomogao da dođem do forme u kojoj sam sada“, istakao je Crnogorac za klupski sajt.

Povrede koje su zaustavile uspon u Viljarealu, a koje su se negde vraćale i kasnije kroz karijeru, učinile su da špic očvrsne psihički i da bude spreman za izazove koji su pred njim.

„Proces kroz koji sam prošao i tokom kojeg sam ostao jak da mentalno to ne utiče na mene pomogao mi je da u prvom delu sezone sve dođe na svoje mesto kako sam zamišljao da bi trebalo da bude u nekom trenutku moje karijere. Namestilo se da to bude sada i napravio sam važan iskorak. Kada samo pomislim da sam pre godinu ipo dana igrao u Crnoj Gori, uspeh je i to što mi se ukazala prilika da igram u Voždovcu, a kamoli to što odlazim u ligu kakva je MLS“.

Crnogorac jedva čeka da zaigra u Kanzasu.

„Ne mogu da dočekam da se papirlogija završi i da konačno dobijem priliku da treniram, a potom i zaigram za svoj novi klub. Svestan sam da me očekuje mnovo viši nivo, ali sam isto tako spreman za isti“, zaključio je Vujnović.

BONUS VIDEO Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar