Foto: Reuters/Nozim Kalandarov/Guliver

Srpski trener Nikola Lazarević uputio je izvinjenje ljubiteljima fudbala zbog loše partije njegove ekipe - Hudžanda iz Tadžikistana.

Tamošnja liga je jedna od retkih koje se i dalje igraju, a u drugom kolu takmičenja sastali su se timovi Hudžanda i Hatlona.

PROČITAJTE JOŠ

Gostujući fudbaleri su slavili rezultatom 3:2, što je veoma razočaralo Lazarevića, svesnog da se ta liga gleda i u Srbiji.

Televizija Sport Klub je u nedostatku sportskog sadržaja omogućila ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu da se upoznaju sa fudbalom u Belorusiji, Tadžikistanu i Nikaragvi, gde se lopta i dalje kotrlja.

Svestan toga, Lazarević se obratio Sportklubu u nameri da se izvini gledaocima za lošu partiju svog tima.

„Znam da Sport Klub prenosi ovdašnju ligu i meni je, kao čoveku iz Srbije, mnogo drago zbog toga. Nažalost, vaši gledaoci su mogli da vide jako loše izdanje moje ekipe, posebno u prvom poluvremenu. Ležerno smo ušli u meč, mislili da ćemo dobiti lako… To nisu igra i stav kojima ja težim. Bio sam besan i potišten. Zato sam osećao potrebu da se izvinim svima u Srbiji koji su gledali, prijateljima, rodbini…“, rekao je Nikola Lazarević za Sport Klub.

Lazarević je od 2012. godine u Tadžikistanu, a radio je i kao skaut u tamošnjoj reprezentaciji.

Zašto ima smisla gledati tadžikistanski fudbal nedavno je za Nova.rs obrazložio novinar i komentator Sport Kluba Vladimir Novaković, koji je prenosio utakmice sve tri „egzotične“ lige u prethodnom periodu.

„Ja volim Tadžikistan, ima supertalentovane klince, imam na Tviteru drugare koji prate azijski i afrički fudbal, oni rejvuju na Tadžikistan. Bili su finalisti Azijskog kupa, tukli Kinu, Južnu Koreju, Australiju, a krenuli su od “no-name” pozicije. Azija je i za reprezentacije i za klubove podeljena na kategorije, 12 najvećih igra Ligu šampiona, sledećih 20 AFC, a ostalih 20 nema nigde, odnosno igraju svoju, treću grupu. Dakle, ni prvak države ne može da igra u Ligi šampiona, ako se država nalazi u trećoj grupi. Tadžikistan je za pet godina stigao iz treće grupe do Lige šampiona, preskočivši srednji deo u rangiranju. Rezultati mlađih selekcija, godišta 2000, 2002 i 2004 su fantastični i kad ih gledaš sve vreme misliš da ima smisla što si probao da ih gledaš“, rekao je Novaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar