Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca)

Trener fudbalera Barselone Ronald Kuman rekao je da "nema svrhe" upoređivati njegovu ekipu sa ekipama tog kluba iz prošlosti, posle novog poraza i najlošijeg starta u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Barselona je sinoć izgubila na gostujućem terenu od Benfike sa 0:3, a u prvom kolu na Kamp Nou istim rezultatom izgubila je od Bajerna iz Minhena. To je prvi put da je katalonska ekipa izgubila prve dve utakmice u Ligi šampiona i je poslednja na tabeli Grupe E.

„Neću da raspravljam o nivou moje ekipe. Nema svrhe upoređivati ovaj Barselonin tim sa onima iz prošlosti. To je jasno kao dan. Jedino što mogu, to je da vam kažem ocenu mog rada u klubu – mislim da imam podršku ekipe“, rekao je Kuman.

Posle loših rezultata u prvenstvu i sezoni spekuliše se da bi Kuman mogao da dobije otkaz, a kao kanididati za novog trenera pominju se Roberto Martines, Antonio Konte, Andrea Pirlo i nekadašnji fudbaler Barselone Ćavi.

Barselona je sinoć protiv Benfike imala samo jedan šut u okvir gola, a utakmicu je završila sa desetoricom, pošto je tri minuta pre kraja drugi žuti karton dobio Erik Garsija.

„Benfika je fizički jaka i brza. Mislim da smo kod prvog i drugog gola morali da se branimo bolje. Imali smo dobru šansu za gol, a tako se menja tok utakmice. Velika razlika je to što je Benfika iskoristila šanse, od malo prilika koje je napravila“, rekao je Kuman, koji je sa Barselonom 1992. godine kao igrač postao šampion Evrope.

Kuman je preuzeo ekipu u jednom od najtežih trenutaka u istoriji kluba. On je ovog leta došao u Barselonu, u sred velikih finansijskih problema i kada je klub napustio jedan od najboljih igrača svih vremena Lionel Mesi. Glavnim igračima smanjene su plate kako bi klub mogao da radi.

Uz dva poraza na startu takmičenja, Barselona bi mogla da ostane bez plasmana u nokaut fazu prvi put od sezone 2003/2004, kada se i nisu plasirali u najelitnije takmičenje.

Poslednji put kada nije prošla grupnu fazu Lige šampiona, pretrpela je dva uzastopna poraza, od Bešiktaša i Milana, u sezoni 2000/2001.

Barselona je poslednji put vezala dva poraza na početku evropskog takmičenja u sezoni 1972/1973, kada je u Kupu Uefa izgubila od Porta.

U trećem kolu Barselona će 20. oktobra igrati na svom terenu protiv Dinama iz Kijeva, koji ima jedan bod, posle remija sa Benfikom.

BONUS VIDEO – Ivan Gudelj o rečima Miljana Miljanića koje će večno pamtiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar