Nenad Lalatović/Foto: Marko Djokovic/Starsport.rs

Rad sa Lalatovićem neće pamtiti po dobrom

Ukrajinski fudbaler Bogdan Butko kritikovao je rad srpskog trenera Nenada Lalatovića, s kojim je donedavno sarađivao.

Lalatović je pred početak sezone preuzeo Zorju iz Luganska, ali je tamo proveo tek dva meseca, pošto rezultati nisu bili baš najbolji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Iskren da budem, Lalatović nam nije doneo nikakav napredak, niti je nešto promenio. Sedeo sam, gledao utakmice i ništa mi nije bilo jasno šta igramo. Kada je Nenad došao, rekao nam je da želi da igra napadački fudbal i da je tako uvek i svugde igrao. Ali, to kod nas nije bio slučaj jer je tražio da igramo sa petoricom odbrambenih fudbalera. Igračima ništa nije pokušao da objasni. Ni šta da rade, ni gde da se kreću“, kaže Butko.

Ukrajinac ističe da Lalatović nije radio dovoljno na taktici.

„On je imao neku teoriju, ali ne i praksu. Nije bilo individualnog rada, nije se radilo na uigravanju linija. Ako želite da unesete nešto novo u tim, onda morate da igračima na treningu pokazujete gde da stoje i kako da se kreću. Pogotovo što se formacija kod njega promenila u odnosu na ono što smo ranije igrali. Pre njega smo uvek igrali 4-3-3, a onda smo prešli na petoricu pozadi. Ako želi da implemenirate novu formaciju, onda bi valjda trebalo da to i objasnite igračima. Od Lalatovića to nismo videli“, iskren je Butko.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar