Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

O nekim spornim situacijama priča se dugo i to je slučaj u Hrvatskoj prethodnih dana. Posebno kad ih ima više.

Sudijska afera koju su Hrvati nazvali „VAR leaks“, rezultirala je za sada ostavkom predsednika Sudijske komisije Bruna Marića.

PROČITAJTE JOŠ:

U hrvatskoj javnosti se pojavilo više snimaka iz VAR sobe sa utakmica u hrvatskom prvenstvu i zbog njih se bura ne stišava danima.

To je slučaj i sa slučajem sa utakmice o kom pišu Sportske novosti, između Dinama i Lokomotive.

Dinamo je preokretom slavio sa 2:1, a sporna situacija se desila u 73. minutu pri rezultatu 1:0 za Lokomotivu. U duelu su bili Karlo Bartolec i Gabriel Vidović, a arbitar Fran Jović je njihov kontakt ocenio kao penal.

Konačna odluka se promenila na sugestiju iz VAR sobe i glavnog sudije u toj sobi Anta Čuljka. Način komunikacije između sudija je ovde privukao mnogo pažnje.

Čuljak je kolegi na terenu rekao: „To je od tri k***a penal, majke mi. Ja bih voleo da dođeš da pogledaš, ali stani sekundu. Stani sekundu. Nemoj da ispadnemo debili“. Razgovor se onda nastavio na sličan način…

Čuljak: „Gledaj, ja ako te pozovem na OFR, ovo sve što si ti meni rekao biće da si ti to video. Samo ti je penal od tri k***a Da ti budem iskren“.

Jović: „Da li ćeš me zvati ili šta?“

Čuljak: „Čekaj da vidim. Pa čekaj samo malo, sekundu da vidim. Ja bih tebe zvao, ali ako ostaneš pri svojem u k***u smo svi“.

Jović: „Pa dobro, ako je od tri ku**a, je**ga, onda idem da vidim“.

Čuljak: „Čekaj, čekaj, stani, stani“.

Na kraju je Dinamo uspeo da preokrene golovima Baturine i Vidovića, a penal je poništen ispravno.

BONUS VIDEO: Xavi Simons – VAR protiv VfL Bochum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar