TSC Bačka Topola-Crvena Zvezda Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC iz Bačke Topole u gostima u meču 23. kola Superlige sa 3:1.

Zvezda je pitanje pobednika rešila sa dva penala, po jednim u svakom od poluvremena, između kojih je TSC imao svoje periode dobre igre i umalo je kažnjavao padove intenziteta u odbrani crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudija Milan Ilić je duvao u pištaljku prvo zbog igranja rukom Miloša Vulića kod starta na Geloru Kangi, a onda i zbog Antonićevog odgurivanja Pitera Olanjinke u poslednjih deset minuta meča.

Kanga i In-Bom Hvang su bili precizni oba puta, između se i Osman Bukari upisao u strelce, pa aktuelni šampion Srbije može mirne glave da se okrene derbiju sa Partizanom 9. marta.

Mirne glave bar rezultatski, pošto će glavobolju Vladanu Milojeviću zadavati tri povrede, jer su meč ranije prinudno morali da završe Aleksandar Dragović, Vladimir Lučić i Uroš Spajić. Posebno će biti problematično što su dva od tri povređena igrača iz odbrane, od kojih je jedan i kapiten ekipe.

Prvo poluvreme počelo je dobrim tempom na obe strane. TSC nije baš parkirao dva autobusa ispred gola, kako je u šali najavio trener Žarko Lazetić, već je pritisnuo Omrija Glazera.

Presing nije doneo gol, ali jeste nelagodnost za Zvezdinog čuvara mreže, koji je do odmora ostao nesavladan.

TSC Bačka Topola-Crvena Zvezda Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je brzo preuzela inicijativu i loptu, Osman Bukari i In-Bom Hvang su probali da kreiraju, dok je prva i najozbiljnija šansa viđena već u osmom minutu.

Tada je Gelor Kanga pokupio loptu koja je „zalutala“ posle duela Miloša Vulića i još jednog igrača Zvezde.

Gabonac ju je povukao korak, dva, pre nego što je raspalio po njoj onako kako ume i pogodio je prečku. Obećavajući početak bio je kratkog daha, pošto se nakon toga sve uglavnom svelo na nekoliko polušansi.

Zvezda je mogla da iskoristi gužvu u kaznenom prostoru rivala u 20. minutu, probao je i TSC da napadne pet minuta kasnije preko Ćirkovića i Milosavljevića, a onda se povredio Aleksandar Dragović.

TSC Bačka Topola-Crvena Zvezda Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Osetio je bol u nozi, pao na travu i tražio izmenu, a na terenu se našao Naser Điga. Tek što je prošlo pola sata igre, videli smo i situaciju iz koje će Zvezda povesti.

Kanga je došao do lopte pred petercem TSC-a, Vulić ga je oborio klizećim startom i usput zakačio loptu levom rukom.

Sudija Milan Ilić je otišao da to proveri posle signala iz VAR sobe i pokazao je ka beloj tački, a Kanga je s 11 metara šutirao precizno u levu stranu i visoko za 1:0 od 36. minuta.

Ubrzo posle povrede Dragovića i odmah posle penala, povredio se i Vladimir Lučić, pa ga je zamenio Marko Stamenić. TSC je u završnici poluvremena imao dve šanse kada je Điga uklizavanjem blokirao Jovanovića posle lošeg ispucavanja Glazera.

TSC Bačka Topola-Crvena Zvezda Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom je i Petrović glavom probao iz prekida da ugrozi Izraelca na golu Zvezde i nije u tome uspeo, pa je do poluvremena ostalo 1:0.

Drugo poluvreme počelo je opasnim šutem Aleksandra Ćirkovića sa ruba šesnaesterca. Prozujala je lopta iznad gola Glazera i bila je jasan signal šta može da se desi ako se crveno-beli opuste.

I prihvatili su taj signal. Počeli su da igraju presing, pa je Ivanić presekao loptu koju su u nekoliko dodavanja pred svojim golom izgubili igrači TSC-a.

Ivanić je izašao ispred Veljka Ilića, koji se tek oporavio od povrede zarađene koji minut ranije i probao je da obiđe golmana TSC-a, pa je izgubio loptu.

Probao je i glavom na centaršut Mijailovića, pa još jednom nogom i bio je najraspoloženiji u tih prvih 15 minuta nastavka, tokom kojih je Osman Bukari uspeo da jednom pobegne odbrani rivala i da pogodi samo spoljni deo male mreže.

TSC je izjednačio rezultat u 62. minutu nakon što je odbrana Zvezde pokazala da je ranjiva. Prvo je Saša Jovanović uspeo da pobegne Spajiću dovoljno da u padu nacilja bliži ugao Glazerovog gola i Omri je bio na visini zadatka.

Izbacio je loptu u korner, iz kog je Miloš Pantović glavom uspeo da zatrese mrežu za 1:1. Nisu još stigli ni da se poraduju igrači iz Bačke Topole, a odmah je stigao hladan tuš.

Tek što se krenulo sa centra Kanga je centrirao sa leve strane, lopta je preskočila Endiajea i ostale u srcu šesnaesterca i jedino ju je Bukari „namirisao“ na drugoj stativi.

Odatle je pucao iz prve i pogodio u 64. minutu za 2:1 i novo vođstvo Zvezde. Samo minut kasnije Ivan Milosavljević je imao promašaj koji će pamtiti.

TSC Bačka Topola-Crvena Zvezda Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vulić mu je u kontri TSC-a spustio glavom loptu na desetak metara i odatle je mogao da bira gde će da gađa.

Gađao je visoko preko gola i ostao u neverici šta je uradio u skoro pa penal situaciji. Koji minut kasnije je upravo Milosavljević pronašao Jovanovića u sredini i Saša je uradio nešto slično.

Promašio je iz veoma opasne situacije sa slične udaljenosti, s tim što je njemu odbranio Glazer. Meč je definitivno rešen drugim penalom za Zvezdu.

Goran Antonić je bio u duelu sa Olanjinkom, malo ga je odgurnuo levom rukom dok je Hvang gledao kako da doturi loptu saigraču i Ilić je opet pokazao ka „kreču“.

Hvang je šutirao precizno po zemlji i golman TSC-a opet nije mogao ništa, a Antonić se kiselo nasmejao zbog odluke sudije, pa je dobio i žuti karton.

Do kraja meča se povredio i Uroš Spajić, a Zvezda je sada sa 58 bodova bar privremeno preskočila Partizan na vrhu tabele. Crno-beli igraju sa Železničarom u subotu popodne.

Standings provided by Sofascore

TSC – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

(Pantović 62 – Kanga 36 p, Bukari 64, Hvang 85 p)

Stadion: TSC Arena, Bačka Topola; Glavni sudija: Milan Ilić; Pomoćnici: Živin, Antić, Šegrt

TSC: Ilić – Krstić, Pejić, Antonić, Petrović (od 70. Vlalukin), Milosavljević, Vulić (od 70. Rakonjac), Đakovac (od 90+3 Popović), Jovanović (od 70. Radin), Pantović (od 74. Stanić), Ćirković; Trener: Žarko Lazetić.

Crvena zvezda: Glazer – Dragović (od 30. Điga), Spajić, Rodić, Bukari, Hvang, Mijailović, Lučić (od 43 Stamenić), Kanga, Ivanić (od 78. Kraso), Endiaje (od 78. Olanjinka); Trener: Vladan Milojević.

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar