Foto: Srdjan Stevanovic/Starspor

Kakva priča...

Fudbaleri Partizana doživeli su pravi debakl, Mladost iz Novog Sada je na stadionu u Humskoj slavila rezultatom , a velike zasluge za to idu treneru ekipe iz „srpske Atine“, Ljubomiru Ristovskom.

PROČITAJTE JOŠ...

Ristovski je rođen 29. novembra 1969. godine u Kninu, a fudbalsku karijeru započeo je u Novom Sadu, potom je nastupao za Borac iz Čačka odakle je otišao u Portugal i tamo nastupao sve do 2003. godine za tamošnjih pet kluboa – Uniao iz Madeire, Penafiel, Nasional iz Madeire, Kamaru di Lobuš i Santakruzense.

Tri godine kasnije vratio se u Srbiju, gde je započeo trenersku karijeru na klupi Radničkog iz Sombora, potom je trenirao Inđiju, Veternik, Proleter iz Novog Sada, Spartak iz Subotice, Vojvodinu, Novi Pazar, Smederevo, Donji Srem, a po odlasku iz Pećinaca 2013. godine usledila je pauza koja je potrajala oko godinu i po dana, tokom čega je bio selektor mlade reprezentacije Srbije.

No, nije se Ristovski vratio trenerskom pozivu u Srbiji, već je preuzeo Kabuskorp u januaru 2015. godine, ali je otišao već u martu, nakon čega je usledila prava egzotika – prvo je predvodio Kon Kaen Junajted u drugoj ligi na Tajlandu u sezoni kada je klub izbačen u četvrtu ligu zbog napada na sudiju Soraponga Kraineta tokom utakmice protiv Angtonga (poraz 1:0), a potom je sedeo na klupi B tima Burijam junajteda, da bi od januara 2018. do avgusta 2019. sa klipe predvodio timove iz najjače lige tajlandskog fudbala Nejvi i Sukotaj.

U srpski fudbal vratio se 2021. godine i predvodio je Zlatibor, a potom Mladost iz Novog Sada u dva navrata – prvo od jula 2021. do juna 2022, da bi samo tri meseca kasnije usledio povratak čija kruna je istorijska pobeda nad crno-belima.

BONUS VIDEO Poruka navijača Partizana za Kosovo i vređanje Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar