Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Italijanski trener Đenaro Gatuzo kaže da je Siniša Mihajlović zaslužio poštovanje za sve što je radio za života.

Gatuzo je jedan od ljudi koji su igrali u vreme kada je Miha još bio na terenu, a do smrti srpskog asa su opet bili kolege po trenerskom pozivu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mihajlović je preminuo u petak od posledica borbe sa leukemijom, sa kojom je pokušavao da izađe na kraj od sredine 2019.

Nije uspeo i preminuo je u bolnici u Rimu, gde će navijači u nedelju moći da se oproste od njega poslednji put, pre sahrane u ponedeljak.

„Mogu ponosno da kažem da sam bio prijatelj sa Sinišom Mihajlovićem. Bilo je poštovanja i privrženosti koja nas je sjedinjavala, iako nikad nismo bili saigrači. Mislim da danas ne treba da plačemo zbog gubitka, jer to Siniša ne bi želeo. Pre bi trebalo da pokažemo poštovanje prema tome, oproštaj kakav čovek poput njega zaslužuje. Poštovanje je u tome što ćemo pamtiti sve što je uvek pokazivao. Sećam se mnogo fotografija Siniše i njegove brojne porodice, mnogo slika njegovih fudbalera koji su mu bili blizu kad im je bilo teško. Za mene je ‘biti čovek’ značilo uvek biti u stanju da preneseš vrednosti i naučiš ljude oko sebe da ih dele, jer si bio uzor svima. Hvala ti za sve, Siniša“, napisao je trener Valensije.

Gatuzo je tokom ranih dvehiljaditih igrao za Milan, najvećeg rivala Intera, za koji je svojevremeno nastupao i Mihajlović.

BONUS VIDEO Željko Pantelić: Siniša Mihajlović je bio fajter koga je Italija obožavala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar