Foto: Nova.rs

Lepo kaže Nikola Jokić da mi Srbi volimo samo da pobeđujemo.

Foto: Promo

Posetite Aroma markete i osetite duh Mundijala i u Srbiji.

Utakmica već uveliko u toku, Srbi potmureni, a nekoliko redova iza urla iz sveg glasa: „Šta ih prozivate, koji vam je k****?!“.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija u tim trenucima gubi 0:1 od Kameruna. Igrala je bolje, tačnije i opasnije, a onda primila bezveze gol, što nam nije strano, dešavalo se i ranije.

Samo nije isto kad primiš gol od ekipe osrednjeg kvaliteta u prvom poluvremenu u kom Brazilu nisi dao da ti trese mrežu.

A Kamerun je očito taj tip ekipe, da se ne lažemo. Ili je bar Rigobert Song osrednji trener, nešto jeste.

Foto: Nova.rs

Ima tu stvarno dobrih, iskusnih igrača, ali brate mili, da primiš tri gola od Kameruna, pa to je neshvatljivo.

Nepojmljivo. Evo i dalje sam u neverici, a pišem ovo satima kasnije, nakon što su uveliko svi otišli u hotelske sobe, istuširali se i verovatno otvorili neki Instagram, Tik-Tok ili Netfliks.

Foto: Nova.rs

Zašto bih mučio sebe nečim što zovemo prosutim mlekom? Zbog onoga kako smo ga prosuli.

Već u nedelju uveče stigla je cirkularna poruka da se okupljamo na istoj lokaciji gde i pred meč sa Brazilom, ako pobedimo Kamerun.

Foto: Nova.rs

U ponedeljak je to ipak trebalo ostvariti na terenu. Probudio me je gromoglasan udarac u vrata cimera, koji je već bio spreman za polazak.

Ustao sam i posle kraćeg spremanja, krenuo put stadiona „Al Džanub“.

Foto: Nova.rs

Neki se još nisu probudili, ali smo rešili da krenemo nešto ranije, da ne prepuštamo ništa slučaju. Znali smo da idemo do kraja crvenom linijom metroa, pa onda šatl busom još oko pet kilometara do stadiona na jug do stadiona u obliku… Da, školjke.

A tamo u Al Vakri vruće, okolo pustoš i niske zgrade, ništa što navodi na pomisao da je negde u blizini veliki grad kao Doha.

Foto: Nova.rs

Iz autobusa se stadion video prilično lepo na suncu koje je ovde već prošlo svoj zenit pošto je utakmica Srbije i Kameruna počinjala od jedan po lokalnom vremenu.

Moderan, lep, ne preterano veliki, sve kako treba. Zanimljivo je da sam ovde možda više nego na drugim mestima osetio razliku između spoljne temperature i one kad kročite kroz kapije do tribina.

Foto: Nova.rs

Na tribini se u jednom trenutku našao i Đani Ćurčić koji je bio zadužen da diže moral publike i opominje kako „ne sme da se spava“.

Lepo kaže Đani, ne sme da se spava ni na tribinama, ali bogme na terenu još manje. A to spavanje nas je u odbrani koštalo da na 3:1, posle lepih golova Pavlovića, Milinković-Savića i Mitrovića, primimo dva naivna u tri minuta.

Foto: Nova.rs

I za tih stotinak minuta fudbala prošli smo na tribini nekoliko faza. Od one „ajmo, ajde“ faze pre meča, do one „a je*** mu mater“ faze posle primljenog gola, do „aaaaaaaaaa“ faze posle preokreta i onda „ua, nemate pojma“ faze posle izjednačenja Kameruna.

U trenucima kada je vladao muk, onaj čovek je iz sveg glasa urlao na sve oko sebe: „Što ih sad prozivate?!“.

Foto: Nova.rs

Toliko se ražestio da je bio iritantan, ali je bio i u pravu. ‘Ajde sad posle jednog primljenog gola da se zakopavamo.

Ali, šta da radimo kad primimo tri protiv Kameruna? I šta onda da očekujemo protiv jačih i potentnijih ekipa kad nemamo sreće kao protiv Brazila?

Foto: Nova.rs

To je takođe dobro pitanje, uz sve probleme koje smo videli u prethodnih, osam, devet dana u Dohi. Za jednog prosečnog navijača Srbije, ti problemi se nastavljaju i posle mečeva, jer vam bar sat vremena treba da stignete do metroa, a onda još oko sata do smeštaja.

Dok sve to prođe imate vremena da razmišljate i kako je neka kamerunska gatara ipak imala jaču magiju nego mi vlašku, jer je Srbija i dalje bolji tim, a to nije pokazala na semaforu.

Foto: Nova.rs

Razmišljate i otkud sad povreda Pavlovića, zašto nije igrao Vlahović iako je trčao sprinteve posle meča, je l’ moguće da se već piše o nekim aferama i glupostima u ekipi… I sve to mora da se izbriše.

Već za tri dana dolazi utakmica protiv Švajcarske, posle koje ćemo definitivno znati da li ovaj tim može bar do osmine finala, pošto polufinale za sada stvarno deluje kao nešto o čemu mi kao navijači možemo samo da sanjamo, dok se na društvenim mrežama dele pošalice i slike Aleksandra Vučića uz natpis – falio si, legendo.

BONUS VIDEO: Đani za Nova.rs na meču sa Kamerunom i grupi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare