Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Ironija.

Navijači Napolija priželjkuju da se titula Serije A po treći put donese na jug Italije. Prethodne dve titule je doneo Dijego Armando Maradona u sezonama 1986/1987 i 1989/1990, a sada bi ona mogla da se slavi na stadionu koji nosi njegovo ime.

Ipak, gorka pilula je progutana za vikend jer je Milan razmontirao Napoli sa 4:0. Navijači su u toku meča bili okupirani sopstvenim problemima i nesuglasicama.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači su se dogovorili da protiv Milana ćutanjem pokažu da su ujedinjeni u ideji i protestu protiv povećanja cena ulaznica i pooštravanja mera zaštite na stadionu. Ipak, to se završilo sa nekoliko tuča na tribinama.

Napolijevi navijači su hteli da pokažu da se pojačane mere zaštite ne odnose na njih, ali svojim ponašanjem u toku meča nisu uverili nikoga u to.

Prva tuča je izbila u prvom poluvremenu, dok je u drugoj u drugom poluvremenu učestvovalo desetak navijača više.

Deo navijača je čak okrenuo terenu i vređao predsednika kluba Aurelija de Lorentisa. Drugi deo je to odbio da uradi i pružao je podršku timu. Zbog toga je počela tuča.

Nekoliko baklji je završilo blizu terena, a upravo njima su rasterali neke mirnije navijače, prenose italijanski mediji.

BONUS VIDEO Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar