FOTO: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
FOTO: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Nema promene stava.

Evropska fudbalska unija (UEFA) i predstavnici najvažnijih evropskih liga, sindikata fudbalera i navijača su na sastanku u Nionu još jednom potvrdili da su protiv projekta evropske Superlige.

PROČITAJTE JOŠ...

Sastanak je održan u sedištu UEFA na zahtev kompanije A22 Sports, koja je nedavno preuzela „propali“ projekat Superlige.

Na sastanku su, kako prenosi Hina, uz čelnike UEFA predvodjene predsednikom Aleksanderom Čeferinom učestvovali i predstavnici engleske Premijer lige, španske Primere, italijanske Serije A, nemačke Bundeslige i francuske Lige 1, predstavnici pojedinih evropskih klubova, igračkog sindikata FIFPRO, kao i predstavnici Evropske organizacije fudbalskih navijača.

UEFA je saopštila da su svi oni „zajednički istakli da je njihovo protivljenje samoproglašenoj Superligi i danas jednako snažno kao što je bilo aprila 2021“.

„U skladu sa jedinstvom evropskog fudbala, UEFA i ostali akteri su još jednom tokom današnje debate jednoglasno odbacili argumente koji stoje iza projekta poput Superlige“, navodi se u saopštenju.

„Učesnici su bili iznenadjeni tvrdnjama izvršnog direktora A22 Sports da njihova kompanija ne predstavlja nijedan klub ni u kom svojstvu, uključujući tri kluba koja su nastavila da podržavaju projekat“, dodaje se.

Real Madrid, Barselona i Juventus su klubovi koji su nastavili da veruju u projekat Superlige kada su ga napustili svi ostali koji su trebali u njemu da učestvuju.

„UEFA i fudbalski akteri ostaju predani temeljima evropskog fudbala, koji su zasnovani na otvorenosti, solidarnosti i vrednostima i služe širim ciljevima sportskih principa i društvenog interesa, a ne sebičnim i privilegovanim“, naveli su iz Uefe.

Iz kompanije A22 Sports su drugačije doživeli sastanak na kojem su njihova trojica predstavnika bila suočena sa velikim brojem sa suprotstavljene strane.

„Ono što smo saznali na ovom sastanku je da je trenutna situacija ono što zadovoljava UEFA“, naveo je izvršni direktor kompanije Bern Rajhart koji je podsetio da je monopolski položaj krovne fudbalske organizacije trenutno predmet procesa pred Evropskim sudom pravde koji će svoju presudu objaviti početkom 2023.

BONUS VIDEO Katar 2022 Lična karta – Sergej Milinković Savić