Foto: Starsport

Važna pobeda Zvezde u Kruševcu.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak sa 1:0 u meču 36. kola Superlige Srbije i napravili veliki korak ka šampionskoj tituli.

PROČITAJTE JOŠ

Od samog početka Zvezda je igrala ofanzivnije, napadali su crveno-beli, imali nekoliko solidnih prilika u prvom delu, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze Nikolu Vasiljevića ni Aleksandar Katai ni El Fardu Ben, pošto su njihovi šutevi išli preko gola, nije precizan bio ni Milan Gajić, dok je „projektil“ Gelora Kange otišao pored gola.

Ključni momenat dogodio se u 33. minutu, kada je Katai probio po levom boku, uposlio Mirka Ivanića koji je u padu promašio loptu, ona se odbila ka Ohiju a Norvežanin iz okreta sa peterca pogodio mrežu.

Nedugo potom nakon sjajne asistencije Ohija Gajićev šut sa peterca je otišao visoko preko gola, a upravo je desni bek Zvezde u 48. minutu zatresao mrežu Kruševljana, no promene reziltata nije bilo jer je pogotku prethodio ofsajd u kom se nalazio El Fardu Ben.

Poslednju priliki propustio je Strahinja Eraković, čiji šut glavom je Vasiljević sproveo u korner.

Na kraju, 1:0 za crveno-bele i pobeda vredna tri boda, pa je tim sa Marakane odmakao na pet bodova viška u odnosu na Partizan, uz meč više u odnosu na tim iz Humske, pa je za titulu Zvezdi potrebno da protiv Voždovca u poslednjem kolu osvoji bar bod.

I to pod uslovom da Partizan zabeleži trijumf protiv Voždovca u ponedeljak. Ukoliko, pak, crno-beli ne uspeju da savladaju „zmajeve“, Zvezda će titulu prvaka zemlje obezbediti i pre završnih 90 minuta.

Napredak – Crvena zvezda 0:1 

(Ohi 33)

Stadion: Mladost. Sudija: Marko Ivković

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Kerkez, Kojčić, Spremo, Krstić, Milovanović (od 41. Jovanović), Đeković, Đuričković, Mladenović, Melunović.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 85. Pičini), Eraković, Dragović, Rodić, Kanga, Sanogo (od 86. Krstičić), Ben (od 53. Srnić), Katai, Ivanić (od 86. Pankov), Ohi (od 70. Pavkov).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga, 36. kolo

Nedelja

Vojvodina – Čukarički 0:3 (0:1)

(Roganović 12, Savić 80, Docić pen 88)

Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

(Ohi 33)

Ponedeljak

16.30 Voždovac – Partizan

Petak

Radnički Niš – TSC Bačka Topola 2:0 (1:0)

(Kasalica 18, Jovanović 89)

Napredak - Crvena zvezda 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare