Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu u meču 19. kola Superlige Srbije sa 2:0.

Oba gola gosti su postigli u prvom poluvremenu, kada su daleko bolje kontrolisali igru i diktirali ritam meča.

PROČITAJTE JOŠ

Igrači Zvezde su se tada požalili zbog nedosuđenog penala, dok je u drugom delu i Napredak imao svojih šansi, a jedan gol je poništen domaćinu.

Crveno-beli su meč počeli minutom ćutanja za legendu Partizana Momčila Vukotića i vrlo brzo su se prionuli na posao.

Ako se izuzme šut Đorđa Jovanovića u trećem minutu i pokušaja Saše Marjanovića u sedmom minutu, sve ostalo je išlo naopako po Napredak.

Jovanović je uklizao na centaršut saigrača i da je njegov udarac bio jači, možda je utakmica mogla da krene i drugim tokom.

Ovako, Milan Borjan je odbranio, a samo dva minuta kasnije Milan Rodić je posle kornera i prebačene lopte Strahinje Erakovića na drugu stativu, akrobatskim potezom ugurao loptu u mrežu sa dva metra za 1:0.

Zvezda je u 18. minutu tražila penal posle udarca Milana Pavkova, koji je iz kaznenog prostora pogodio Ognjena Mršića u ruku.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Sudija Novak Simović se nije oglasio, nije ni VAR soba, pa je sve ostalo na žalbama igrača iz Ljutice Bogdana.

Crveno-beli iz Beograda su bili bolji i redom su pokušavali El Fardu Ben i Strahinja Eraković, a posebno dobru šansu imao je igrač sa Komorskih Ostrva u 39. minutu.

Gelor Kanga se zaleteo kao da će šutirati iz sredine sa oko 25 metara, umesto toga je dodao loptu Benu, a ovaj je lobom gađao pored stative iz zicer situacije.

Iz gotovo identične toj, Aleksandar Katai je posle dodavanje Njegoša Petrovića u 43. minutu, bio precizniji, pa je Zvezda na poluvreme otišla sa prednošću od 2:0.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Drugo poluvreme počelo je odličnom igrom na obe strane, mada je Napredak bio bolji i opasniji.

Kruševljanima je čak poništen gol u 52. minutu, kada je posle šuta i stative Đuričkovića, lopta stigla do Bačanina.

Marko je ubacio loptu u mrežu, sudija je signalizirao ofsajd, VAR soba je to potvrdila i pogodak je poništen.

Marjanović i Đuričković su imali još po jedan dobar šut u narednim minutima, lukavo je probao Katai iz slobodnog udarca Zvezde na drugoj strani i prvih 15 minuta nastavka bilo je veoma dinamično.

Usledio je period mirnije igre, kada je Zvezda bolje kontrolisala dešavanja na terenu, a činilo se da je Napretku opala koncentracija i snaga.

Kruševljani su nastavili da opsedaju kazneni prostor gostiju, centrirali su i pokušavali da probiju i nije im polazilo za rukom.

Zvezda je u finišu imala dve solidne šanse preko Ivanića i Gajića, ali je obojici odbranio golman Jordanov, dok je propala još jedna kontra tri na jedan crveno-belih.

Klub iz Ljutice Bogdana sada ima 50 bodova, koliko pre početka svog meča u nedelju ima i ekipa Partizana na prvom mestu Superlige.

Superliga Srbije, 19. kolo:

Napredak – Crvena zvezda 0:2 (0:2)

(Rodić 5, Katai 43)

15.45 Partizan – Novi Pazar

17.00 Spartak Subotica – Mladost

Nedelja:

14.00 Radnik – Radnički 1923

16.00 Čukarički – Kolubara

18.00 TSC – Radnički Niš

Ponedeljak:

14.00 Voždovac – Vojvodina

Subota:

Proleter – Metalac 1:0 (1:0)

(Tomović 44)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Napredak – Crvena zvezda 0:2 (0:2)

(Rodić 5, Katai 43)

Stadion: Mladost Sudija: Novak Simović

Napredak: Jordanov –S. Jovanović, Mršić, Kerkez, Ćuković – Rašković – Đ.Jovanović, Marjanović, Đuričković, Marinković– Stevanović.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Petrović, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Pavkov.

Drugo poluvreme:

85′ Dva šuta, prvo Gajić, pa Ivanić

Oba udarca bila su iz daljine i u oba slučaja je reagovao golman Jordanov.

78′ Kruševljani su uporni, nove izmene Stankovića

Idu centaršutevi Napretka sa obe strane, ka šesnaestercu Zvezde, ali tamo uglavnom dobro reaguju štoperi beogradskog kluba. Stanković je u međuvremenu izvršio još dve izmene, Gelor Kanga i Aleksandar Katai su izašli, ušli su Nenad Krstičić i Marko Lazetić.

70′ Izmene na obe strane

Pavkov je izašao i zamenio ga je Srnić, dok je u timu Napretka izašao Rašković, a umesto njega je ušao Kočić.

65′ Malo je pao tempo posle 15 fantastičnih minuta

Kao da su se igrači Napretka malo istrošili u tom naletu kada su šutirali Đuričković i Marjanović, kao i Marko Bačanin. Zvezda sada lakše kontroliše loptu, nešto slično kao u prvom poluvremenu.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

58′ Potpuno se razigrao Napredak, odlično drugo poluvreme

Katai je iz prekida probao sa udaljenosti da lobuje golmana Jordanova, Đuričković i Marjanović šutiraju na drugoj strani i stavljaju Borjana na muke.

52′ Poništen gol Napretka! Gledaće se VAR snimak

Đuričković je probao da pogodi sa dvadesetak metara, pogodio je stativu, lopta se odbila do Bačanina koji ju je ubacio u mrežu. Međutim, sudije su pregledale VAR snimak, videlo se da je Bačanin malo iza leđa odbrane i pogodak je poništen.

48′ Borjan ima posla na startu drugog dela

Probao je Stevanović iz daljine, odbranio je to Zvezdin kapiten, onda je i Đuričković probao da ugrozi gol crveno-belih, opet je Borjan bio siguran.

Prvo poluvreme:

45+2 KRAJ! Zvezda sigurna na poluvremenu

Nešto mirniji ritam posle gola Kataija, dva dodatna minuta su prošla bez mnogo uzbuđenja.

43′ GOOOL! Katai povećava prednost Zvezde

Gotovo identična situacija kao malopre kada je probao Ben, tako je i Katai dobio loptu od Njegoša Petrovića, prebacio golmana efektnim lobom i crveno-beli su poveli 2:0.

39′ Ben promašio zicer!

Genijalno je odigrao Kanga u situaciji kada su svi već videli šut sa dvadesetak metara. Gabonac se zaleteo kao da će šutirati, ali je umesto toga dodao Benu i isturio ga pred golom Napretka. Ben je probao da „bocne“ loptu i gađao je pored stative.

36′ Ponovo Eraković preti

Ovog puta je probao štoper Zvezde levicom da ugrozi Jordanova, nije pogodio gol. Njegov poluvolej je otišao pored stative.

30 Velika šansa za Erakovića!

Lukav pokušaj centaršuta iz slobodnog udarca sa desnog krila. Pored lopte su bili Kanga i Katai, Kanga se zaleteo i zastao, tek toliko da se odbrana Napretka malo pomeri, a Eraković je dočekao centaršut Kataija u šesnaestercu. Udario je loptu glavom i nije bio precizan, gađao je preko prečke.

28′ Pokušao je i Ben

Dobio je loptu na osam, devet metara sa desne strane iskosa, šutirao je, ali je izblokiran igrač sa Komorskih Ostrva.

23′ Ne prestaju gosti sa napadima

Igrači Dejana Stankovića konstantno su agresivni na lopti i ne dopuštaju rivalu da proba da krene u organizovanu akciju, ali u poslednjih nekoliko minuta ni oni ne stvaraju tako ozbiljne prilike.

18′ Velika šansa za Pavkova, Zvezda tražila penal

Ivanić je šutirao sa distance, potom je Pavkov bio u prilici, ali nije zatresao mrežu Kruševljana, da bi posle njegovog udarca lopta pogodila Mršića u ruku. Nije bilo reakcije VAR sobe, a iz Zvezde su signalizirali da je bio jedanaesterac.

10′ Teške scene u Kruševcu…

Povredio se Marinković u dresu Napretka, na teren je morao Bačanin. Marinković je iznet na nosilima i ne izlgeda nimalo dobro.

7′ Dobar pokušaj Napretka

Saša Marjanović je šutirao sa distance, isprva je delovalo to kao solidan šut, ali je ponovljeni snimak pokazao da je lopta bila visoko iznad gola Zvezde.

5′ GOOOL! Zvezda vodi 1:0

Korner je izveden sa leve strane, Eraković je zakačio loptu u petercu, na drugoj stativi je bio Milan Rodić koji je akrobatskim potezom udario loptu sa metar, dva i ušao u mrežu zajedno sa njom.

3′ Velika šansa za Napredak!

Đorđe Jovanović je bio pred golom crveno-belih iz Beograda, uklizao je na centaršut svog saigrača i da je šut bio malo jači, ušla bi lopta u gol.

BONUS VIDEO Jeziva povreda Branta na Borusija – Bajern

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare