Napredak - Crvena zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno s Napretkom u Kruševcu 1:1, u meču 27. kola Superlige Srbije.

Jedini strelac za crveno-bele iz Beograda bio je Mirko Ivanić posle kontre u prvom delu susreta, mada je Zvezda imala još nekoliko šansi da postigne pogodak.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada to nije iskoristila, Napredak je iz prekida u finišu meča i potezom Bojana Matića uspeo da joj zatrese mrežu i napravi iznenađenje na stadionu „Mladost“.

Ostao je utisak da Zvezda nije odigrala sa mnogo energije i tek nekih petnaestak minuta je igrala u „petoj brzini“, što nije bilo dovoljno da savlada kruševački tim na njegovom terenu.

Samo jedan potez je crveno-belima bio dovoljan da potpuno otvori odbranu Napretka i pokvari njegov plan o stegnutoj defanzivi u prvom delu igre.

Već u prvih deset minuta se videlo da domaći igraju pozadi i čekaju šansu da napadnu iz kontre.

Posle potpuno „mrtvog“ početka meča, Nikola Knežević je u 14. minutu imao prvu šansu na obe strane kada je šutirao sa distance i lansirao loptu preko gola Nikole Vasiljevića.

Vasiljević se našao na golu umesto Milana Borjana, a mesto u startnoj postavi je dobio i Veljko Nikolić, koji je zbog povrede već posle 20 minuta morao van.

U tom periodu je i Nikola Stanković dobio loptu u prostor od saigrača i pred golom Zvezde ga je sprečio Vasiljević pravovremenim istrčavanjem da šutira i zapreti.

Do isteka pola časa igre Vasiljević je imao ispred Stankovića još jednu intervenciju i tu negde je i krenula bolja igra crveno-belih iz Beograda.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Igrao se 31. minut kada je Aleks Vigo poslao centaršut za Aleksandra Pešića sa desne na levu stranu. Pešić je makazicama uposlio Bukarija koji glavom nije pogodio veliku šansu.

Samo četiri minuta kasnije isti igrač je dobio loptu u noge pošto je Pešić probao da pošalje pas na desnu stranu, a od noge Đekovića je lopta stigla do Bukarija koji je sa 14 metara šutirao i golman Nikola Petrić mu je odbranio.

Međutim, u 38. minutu nije mogao da uradi ništa. Zvezda je posle solidnog napada Napretka krenula u kontru, Pešić se nudio Bukariju sa desne strane, Bukari je sačekao da na levoj utrči Ivanić iz drugog plana i preko trojice je poslao loptu za crnogorskog reprezentativca koji je glavom pogodio metu za 1:0.

Tri minuta posle tog gola Ivanića, Zvezda je mogla da postigne novi pogodak i to tako što je Stefan Mitrović ostavio na desetak metara loptu za Bukarija, a ovaj je gađao u spoljni deo mreže.

Napredak je nešto bolje otvorio drugi deo igre, ali je Pešić prvi probao da šutira makazicama u 50. minutu.

Navijači Zvezde su na tribinama tada već palili baklje, a Marko Šarić je levom nogom u 53. minutu gađao pored gola Vasiljevića.

Srnić, koji je u 20. minutu ušao umesto Nikolića, izgubio je u panici loptu pred svojim golom jer je Napredak tada već krenuo u presing.

Nažalost po Kruševljane pogrešili su u primopredaji i nisu stvorili veće probleme pred golom.

Foto: Starsport

Nisu bili precizni u 62. minutu kada je lopta Stankovića završila na kraju daleko pored stative, a Zvezda kao da je čekala da bude kažnjena da bi opet proigrala.

Tek je Bukari malo razmrdao svoj tim šutem sa 18 metara pored stative u 67. minutu, ali je ubrzo ustupio mesto Jovanu Mijatoviću, dok je Aleksandar Katai ušao umesto Stefana Mitrovića.

I već u 75. minutu je prošao sa leve strane i pogodio stativu. Gađao je iz mrtvog ugla, Petrić je zakačio loptu i skrenuo je u stativu, tek toliko da ostane nesavladan drugi put.

Napredak – Crvena zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Napredak je na drugoj strani sve to naplatio u 85. minutu kada se Bojan Matić odlično snašao u gužvi posle prekida. Šutirao je sa osam, deset metara i pogodio je mrežu.

Zvezda u dodatna četiri minuta nije uspela da stvori veće šanse, ali joj ovo veliko iznenađenje u Kruševcu ne remeti mnogo planove o pohodu na titulu.

Crveno-beli sada imaju 73 boda, što je 18 više od drugoplasiranog tima TSC-a iz Bačke Topole, a 19 više od Partizana na trećem mestu. Napredak sa 27 bodova zauzima deseto mesto tabele.


Napredak – Crvena zvezda 1:1 (0:1)

(Matić 85 – Ivanić 38)

Stadion: Stadion Mladost, Kruševac; Glavni sudija: Milan Mitić

Napredak: Petrić – S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Vukajlović – Stanković, Krstić – Đ. Jovanović, Knežević, Čečarić – Šarić;

Crvena zvezda: Vasiljević – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Kangva, Ivanić, Nikolić – Mitrović, Bukari – Pešić;


Napredak - Crvena zvezda 1:1 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar