Foto: EPA-EFE/Fabio Murru

Fudbaleri Kaljarija i Napolija odigrali su nerešeno, 1:1 u meču 26. kola italijanske Serije A u utakmici koja bi mogla Napolitance skupo da košta u borbi za šampionsku titulu.

Napoli je meč protiv Kaljarija, inače 18-plasirane ekipe italijanskog šampionata, dočekao u situaciji da bi mu pobeda donela plasman na prvo mesto na tabeli, s obzirom na to da je Inter poražen od Sasuola 2:0, dok je Milan odigrao tek 2:2 protiv Salernitane, inače poslednjeplasiranog tima Kalča.

#related-news_0

No, kandidati za selidbu u Seriju B su rešili da propisno pomrse račune ekipama koje pretenduju na titulu, pa je tako Napoli većim delom meča bio u podređenom položaju.

Već u 18. minutu moglo je da bude 1:0 za Kaljari, ali je Žoao Pedro veoma loše šutirao i loptu iz veoma izgledne pozicije poslao pored gola. NIje bilo većih prilika sve do drugog poluvremena, kada je u 53. minutu igre Alesandro Dejola nakon jednog centaršuta uputio udarac iz kaznenog prostora, no njegov šut je bio neprecizan i otišao pored gola.

Ipak, treća se pokazala kao sreća, pa je Gaston Pereiro odlučio da okuša sreću i sa distance poslao pravu bombu ka golu Napolitanaca koja je završila u mreži tima iz Kampanje.

Samo tri minuta kasnije moglo je da bude 2:0, pošto je prvo Dejola glavom šutirao dobro, ali je David Ospina majstorski reagovao i sprečio da lopta završi u mreži, da bi potom Danijele Bazelji natrčao na odbitak i poslao ga preko gola.

U 86. minutu Razvan Marin je izveo solo-akciju, šutirao solidno, ali je Ospina ponovo bio na visini zadatka i loptu sproveo u korner. Nakon što su se odbranili posle ubačene lopte iz ugla, i to nakon velike gužve, usledila je kontra, centaršut sa levog krila i sjajna završnica Viktora Osimena, koji je glavom gotovo pocepao mrežu tima iz Sardinije.

Poslednju šansu na meču imao je Marin, ali je njegov šut iz kaznenog prostora otišao pored gola, pa je Napoli uspeo da izbegne poraz.

Sa jedne strane, s obzirom na prikazano Napolitanci imaju razloga da budu zadovoljni jer su veoma lako Sardiniju mogli da napuste sa nekoliko golova u mreži, ali nema sumnje da će remi sa ekipom koja ima velike šanse da naredne sezone zaigra u drugom rangu italijanskog fudbala izuzetno boleti, s obzirom na to da bi pobedom došli do 56. boda i deobe prvog mesta sa Milanom, uz dva više od drugoplasiranog Intera, koji ima meč manje.

Serija A, 26. kolo

Ponedeljak

Kaljari – Napoli 1:1 (0:0)

(Pereiro 58 – Osimen 87)

21:00 Bolonja – Specija

Nedelja

Fjorentina – Atalanta 1:0 (0:0)

(Pjatek 61)

Venecija – Đenoa 1:1 (1:1)

(Anri 13 – Ekuban 29)

Inter – Sasuolo 0:2 (0:2)

(Raspadori 8, Skamaka 26)

Udineze – Lacio 1:1 (1:1)

(Delofe 5 – Anderson 45)

Subota

Sampdorija – Empoli 2:0 (2:0)

(Kvaljarela 14, 29)

Roma – Verona 2:2 (0:2)

(Volpato 65, Bove 84 – Barak 5, Tameze 20)

Salernitana – Milan 2:2 (1:1)

(Bonacoli 29, Đurić 72 – Mesijas 5, Rebić 77)

Petak

Juventus – Torino 1:1 (1:0)

(De Ligt 14 – Beloti 62)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar