Foto: AP Photo/Christophe Ena

Meč 2. kola Lige šampiona između PSŽ i Mančester sitija (2:0) bio je kao nijedan pre. Mesi, Nejmar i Mbape na jednoj strani, na drugoj De Brujne, Sterling, Foden, i neverovatna vrednost igrača oba tima.

Finale plej-ofa Čempionšipa, utakmica koja odlučuje ko ulazi u Premijer ligu, važi za najvredniju u istoriji s obzirom na to šta donosi, ali je duel Pari Sen Žermena i Mančester sitija bez premca bio najskuplji ikada.

Zauvek će se pamtiti taj okršaj 2. kola A grupe Lige šampiona sa „Parka prinčeva“, ne toliko po pobedi Parižana (2:0), novoj lekciji Maurisija Poketina serviranoj Pepu Gvardioli ili prvencu Lionela Mesija u dresu PSŽ.

PROČITAJTE JOŠ

Taj meč ostaće upamćen kao okršaj ekipa čiji igrači ukupno vrede više od dve milijarde evra, tačnije 2.074.750.000.

Fudbaleri Mančester sitija procenjeni su na 1,05 milijardi evra, dok je vrednost asova Pari Sen Žermena nešto manja, „tričavih“ 997,75 miliona evra.

Ipak, sve ti milijarde evra „građana“ su utorak uveče ostale na prečki koju su izabranici Pepa Gvardiole pogodili dva puta u razmaku od samo nekoliko sekundi. Jurili su rezultat, imali šanse koje je teže promašiti nego iskoristiti, ali se za to pobrinuo Bernardo Silva.

Upravo je portugalski vezista sa 70 miliona evra peti najvredniji fudbaler Mančester sitija, a ispred njega su redom štoper Ruben Dijaš (75), krilni napadač Fil Foden (80), Rahim Sterling (90) i najskuplji član engleskog prvaka, Kevin de Brujne, koji se prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt procenjuje na celih 100 miliona evra.

Zanimljivo i da iskusni zadnji vezni, Fernandinjo, vredi svega dva miliona i to je najmanje, ako se izuzme 36-godišnji golman Skot Karson, čija je cena 300.000 evra i on je jedini igrač Sitija koji nema milionsku vrednost.

U Pari Sen Žermenu je sedmorica takvih, ali su u pitanju šestorica tinejdžera i takođe jedan golman, 30-godišnji Aleksandre Letelije, koji je generalno daleko od tima.

Očekivano, glavnu reč među petoricom najskupljih vode Kilijan Mbape, Nejmar i Leo Mesi. Francuz vredi 160 miliona evra i njegov transfer iz Pariza o kome se toliko pričalo izvesno će biti najveći u istoriji kada se bude dogodio.

Dosadašnji rekorder je Nejmar, za 222 miliona evra je prešao iz Barselone u PSŽ, i sada se procenjuje na 100 miliona, dok je Mesi na trećem mestu u ekipi ispunjenoj zvezdama sa 80.

Foto: AP Photo/Michel Euler

Pakleni trio prate kapiten Markinjosm, čija je vrednost 75 miliona evra i najbolji golman EURO 2020, 22-godišnji Italijan Donaruma koji se procenjuje na 10 miliona manje.

Ovoga puta su Mbape, Nejmar, Mesi i družina slavili veliki trijumf, i jasno istakli kandidaturu da napadnu prestižni trofej, posle kiksa i remija sa Brižom na startu Lige šampiona.

Ujedno, Mesi je prvenac u dresu PSŽ bio 27. gol u 31. nastupu protiv premijerligaških ekipa. Svaki pogodak bio je u Ligi šampiona i svaki put je zatresao mrežu ekipama koje se smatraju za šest najboljih iz engleskog prvenstva.

TOP 5 NAJSKUPLJIH FUDBALERA SITIJA

Kevin de Brujne 100

Rahim Sterling 90

Fil Foden 80

Ruben Dijaš 75

Bernardo Silva 70

TOP 5 NAJSKUPLJIH FUDBALERA PSŽ

Kilijan Mbape 160

Nejmar 100

Lionel Mesi 80

Markinjos 75

Đanluiđi Donaruma 65

*cifre su u milionima evra

** izvor: Transfermarkt

BONUS VIDEO Mesi se pozdravlja sa novim saigračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar