Faik Bolkijah (desno); Foto: EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Fudbal igra iz ljubavi.

Finansijski podaci vezani za fudbalere oduvek su privlačili pažnju šire javnosti. Liste najplaćenijih ili najskupljih igrača bez izuzetka su zanimljiva tema, a posebno interesantan podatak je ko je najbogatiji fudbaler na svetu.

Verovali ili ne, ne radi se o nekoj od svetskih fudbalskih zvezda. Ne, to nije ni Lionel Mesi ni Kristijano Ronaldo, naprotiv, radi se o momku za kojeg verovatno nikad ranije niste čuli.

PROČITAJTE JOŠ

On se zove Faik Bolkijah, ima 24 godine i fudbaler je reprezentacije Bruneja.

Bolkijah je najbogatiji fudbaler na svetu i poseduje bogatstvo u vrednosti od oko 20 milijardi dolara.

Vezni fudbaler, koji je od 2016. godine bio član Lestera, kasnije Maritima i sada tajlandskog Čonburija prošao je fudbalsku školu Čelsija. Međutim, bogatstvo koje poseduje nije stekao na fudbalskom terenu, što i nije teško zaključiti.

Foto: EPA-EFE/HOMEM DE GOUVEIA

Naime, Faik je sin Džefrija Bolkijaha, brunejskog princa, a ujedno je i bratanac brunejskog sultana Hasanala Bolkijaha.

Sultan je jedan od najbogatijih ljudi na planeti, a prema pojedinim procenama njegovo bogatstvo ide i do 28 milijardi dolara, a „Marka“ je 2020. godine pisala da se mladi Faik pominje u sultanovom testamentu.

„Kada sam potpisao sa Maritimom, imao sam ponudu iz La Lige. Kao i klubova koji su hteli da me dovedu na pozajmicu u drugu ligu Španije. Nisam hteo da idem, jer su mi u Portugaliji rekli da ću igrati. To je sve što sam hteo, ali na kraju se to nije desilo. Žao mi je što sam otišao tamo, nisu bili iskreni. Posredi je bila i politika“, rekao je Faik.

U međuvremenu je otišao na Tajland, u Čonburi, a čak se i tu bori za startu postavu, a na 28 mečeva postigao je dva gola i upisao četiri asistencije.

Iza Faika na listi najbogatijih fudbalera nalaze se Metju Flamini (14 milijardi), Kristijano Ronaldo (500 miliona), Lionel Mesi i Dejvid Bekam (400 miliona).

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar